Monday, June 30, 2008

dolu²..

teringat masa kecik dulu..
mak abah aku mmg tak bagi la aku adik beradik ckp kasar² ni..
nak guna bahse kau & aku ngn adik pon takle..
ni apa ntah lagi kalau nak mencarut...mmg cari nahas la namanya kan..

ada sekali tu, time raya kat kampung..
lepas abis main bunga api bagai, kitorang sepupu² semua dok tgk tv ..
time tu aku dajah 2 rasanya..sepupu aku yg lain plak dah besar..(sekola men,U, keje)
so tgh leka2 tgk tv, tetiba ada ulat busuk ni melekat kat baju aku..
(tatau apa nama ulat tu, kecik n busuk)
aku tade la takot ngn ulat tu, tp sbb dia busuk aku tak suka..kadang2 aku rasa dia masuk dlm telinga aku..geli!
then aku jentik suh dia bla..bila dia da bla, aku tgk tv balik..
pastu tetiba ulat tu ada balik kat baju aku..
aku jentik suh dia bla lagi..
time tu abg sepupu aku da gelak2..
aku pon hangin...rupenya dia yg letak ulat tu kat baju aku..
aku sound dia jgn kacau aku...tp dia buat lg..
dah byk kali dia sakat aku, tetiba aku bole terkeluar satu perkataan ni..
aku ckp dia "g*****n*"...
hah! elok je pekataan tu keluar dr mulot aku, abah terus tarik tangan aku bawak g dapor...
igtkan abah nak brainwash aku ke apa..
skali smp kat dapo, dia bukak peti ais..dia amik cili, then dia sapu kat mulot aku!
pergh, gile sedap..da la cili kampung, confirm la pedas gile!
mau aku tak meraung time tu..
uawauwauua!!!kijammm...kijamm..

elok je aku meraung, atok aku pon smp..
terus tok marah abah sbb cili mulot aku..haha
tok, ckp kat abah mana bole cili mulot anak, dia budak lagi, mana tau apa²..
then tok tarik aku ajak tido..(cucu manja atok!)
so masa nak tido tu, aku still nangis lg..then tok sapu ubat..
terus aku tertido smp pg...

pepagi tu bangun tido, bibir aku still bengkak..
gile buruk..da la raya, buat malu je ..
time tu mmg aku tak becakap ngn sesapa..
kecuali atok je..
pastu tetiba abah panggil, dia ajak aku slowtalk..(huh!baru nak slowtalk..)
abah tanya aku, apsal sebut perkataan tu..along tau tak apa maksud dia?
then aku jwb la...abg ndak tu yg kacau along..pastu along ckp la dia g*****n*..
along tatau apa maksud dia , tp aritu along dgr ada org sebut..
so along ikut la...
abah pon bg tau apa maksud pekataan tu, then dia kata lain kali jgn ckp lagi..

so since dr tu..
mmg takkan la kan aku nak mencarut or sebut perkataan ntah apa² dpn abah..
gile cr pasal..abah garang..tp dia susah nak marah..
tp skali marah, sendiri mau hengat..

tp dlm kes abah cilikan mulot aku tu,
aku tak kisah kalau di pk² kan balik..
mcm kelakar pon ada..kenangan tu beb!
lagipon, antara aku ngn adik² manade dorang kene mcm aku..
aku sorang je..so kiranya aku ni anak yg terror la kan..

ok²..

tada!!!
akhirnya aku telah bersedia utk menunjukkan gmbr rambut buruk tu..
hah! sila la kutuk komen ye..





nak ikutkan, rmbt mcm ni nmpk mcm funky kot..
tp pahal ntah aku rasa mcm tasuka je..
mungkin lain yg aku nk, lain yg jadi ...
sbbnya kalau nak ikutkan rmbt kazen aku tu, curl dia mcm gulong besar², so cantik la..
tp kat aku curl dia kecik..bila curl kecik, dia jd byk sgt..then rmbt mcm kembang je..
sosbb tu la aku rasa tak cantik kot..

Sunday, June 29, 2008

chacha

tetiba aku malas aa nak cite panjang2..
so kesimpulannya skang rambut aku da cantik..(perasan!)
smlm aku dah suh cina kat salon tmpt biasa tu straigh kan balik rambut aaku..
siap suh dia treatment bagai..pastu dia siap kasi 1free treament lagi..
wah!!bagus sungguh..
so bila da siap, akhirnya baru la aku sangat berpuas hati...
hehe...


~~~nnt la aku letak gmbr rmbt buruk tu..belom transfer lg..

padan muka aku!

sabtu aritu, aku g salon..
kononnya nak buat rmbt pesen baru..
aku pon suh la cina tu buat body curl..
sbbnya aritu aku tgk sepupu aku buat cantik..so, aku pon nak la jgk jadi cantik mcm sepupu aku tu..

selalunya aku mmg takkan pergi memana salon lain selain salon yg aku dah biasa kat p.indah tu..
tp disebabkan nak jd cantik mcm sepupu aku, so aku pg la ke salon yg kazen aku buat rambut dia tu..
then sesampai je kat salon tu, aku bg tau kat dia yg aku nak buat body curl..
so dia kata ok..

cuak sebenarnya nak suh cina ni buat..
dah la 1st time datang salon ni, pastu suh pulak dia buat curl kat rambut aku ni ha..
mmg cobaan berani mati la kan..

lepas sejam lebih, baru la dia siap gulong² rambut aku tu ha..
pastu baru dia letak ubat kejadah..then di sarong kannya kepala aku dgn serkup..
memula mcm pelik, sbbnya b4 ni aku pna jgk buat curl kat salon biasa,
tp tade plak diserkupkan kepala aku..
pastu aku pk, oh..lain kedai lain caranya kot kan...(sedapkan hati sendiri)
aku pon takde la bertanya kat cina tu kenapa dia serkup kepala aku..
lantak kann je la...

ni la ghupernya serkup yg dipakaikan kat kepala aku tu..

dlm 30 minit jgk dia serkup kepala aku..
pastu baru dia suh bgn pegi cuci..
time tu, dia suh tmbh letak ubat apa ntah..dia kata kasi tahan sikit curl tu..
so pun aku iye kan aje..sbb da mcm tasabar nak tgk apa hasilnya kan..

masa dia blow rmbt aku..
time tu mcm da start berubah muka aku..
sbbnya aku tgk rambut aku mcm buruk gile..
terus aku tanya cina tu, kalau aku nak straight kan balik bila bole ek?
dia kata, curl tu tahan dlm 6-8 bulan..so better takyah aa buat straight lg..coz chemical dia kuat..
takot lg rosak rambut...

uawauwu!time tu penuh penyesalan aku dtg salon tu..
tp nak buat camne, nasi da jadi bubur..nak salahkan sesiapa pon tak bole la kan..
aku sendiri yg konon2 nak cantik mcm sepupu aku tu..
so terima je la kan..

kekuar je dr salon tu,
terus aku tipon eliket..aku ngadu kat dia(pendengar setia..tenkiu!)

aku : eli!!!!!!!!!!!! rambut aku buruk gile..confirm ko kutuk aku lepas ni..

eli : hah, apapasat? ko buat pe? ko g salon mana?

aku : aku try kat salon yg kakak sedara aku buat tu..aku tgk dia punya curl mcm lawa je.aku
suh a cina tu buat mcm tu jgk..

eli : la...bistu camne?

aku : ntah la wei! ..

eli : sabar²..tunggu aku balik dr paris (kuala pilah) , nnt aku tgk camne..

aku : okla bai..aku tade mood tetiba ni..nak balik aarghh!

pastu, terus aku mcm tade hala tuju jadinya..
sepatutnya lepas g salon, aku nak g jln tar..
nak g beli barang..tp terus cancel dgn keadaan rmbt mcm ni..

sesampai uma, terus aku cr adik..coz nak tanya pendapat dia..
selalunya apa² aku mmg akan tanya kat adik..kiranya dia image consultant aku la kononnya..
so aku pon tanya adik ok ke tak rmbt aku..
then dia jawab ok dgn keadaan muka serius..
hah, bila aku dgr dia ckp ok..senang sikit hati dibuatnya..
tp berkali² jgk aa aku tanya dia betul ok ke tak..

ptg tu pulak, mak balik dr keje..
terus mak panggil..kononnya nak tgk pesen rmbt terbaru aku la kan..
hah, skali bila aku tunjuk je...terus dia terngaga smbl tanya kenapa aku buat pesen cam ni??
aku pon tanya la, kenapa mak?tak elok ek..
mak jawab a'a..hishh apsal la kamu buat camni...
pastu aku ckp kat mak, td along tanya adik..dia kata ok..so maknanya ok la..sbb selalunya kalau tak ok, adik kata tak ok..
pastu mak gelak, mak kata adik malas nak layan kamu tu..dia saja jwb utk sedapkan hati kamu je..
tetiba adik gelak..
aku pon start la mentarikkan muka kononnya..(salah sendiri, nak tarik muka pulakkan..mengada sungguh!)

so aku masuk bilik then terus tgk cermin..ahah..mengong..
bila aku tgk kat cermin, aku ckp sorang²...
ala apa pulak tak cantik rmbt aku ni..cantik je..cuma nmpk lain je..tp ttp ada style..
ahahah!gile sedapkan hati sendiri..
aku pon terus mengkurungkan diri dlm bilik..
pastu aku tipon sepupu aku tu..

aku : along da buat da body curl tu..tp tak cantekkkkkkkkkkk!

sepupu : ha, apa dah jadi? buat kat mana?

aku : kat salon kak ngah buat tu la..dia jadi mcm curl kecik2 tu..serius tak cantik..mcm mana je next month ni?
(next month ada family kitorang ada event besar..)

sepupu : ahaha..okla tu..kang kalau cantik sgt, susah plak..kang org tanampak plak kewujudan kak ngah..

aku : arghh tensen ni..benci tau..okla, bai..

abis kol sepupu aku tu,
aku sms someone ni..
dok ngadu la kononnya..(hehe)
aku ckp kat dia, aku nekad nak botak or pakai tudung..
dia kata jgn botak, nnt org tgk aku mcm alien...tp kalau pakai tudung ok..sekurang² org puji aku bagus!
ahaha. pastu aku kata kat dia, botak tu gimik je..tp kalau pakai tudung tu ok jgk..tp mcm nak kene change everything..(mental n fizikal la kan)..

pas maghrib mak ajak g pasar malam..
memula mcm malas & malu nak kuar, tp bosan plak.
so ikut je a..masa da smp pasar malam, time nak turun tu..
tetiba mak sound camni..long, rmbt kamu sebijik mcm dlm iklan celcom yg dia g tgk wayang ngn beruk tu..
hah?ye ke mak??tipu la...
time tu adik ngn mak da gelak..dorang siap ulang lg perkataan "aku sanggup pegi tgk wayang ngn beruk.."
gile jahat!
rasa nak nanges, tp aku control sbb takut hilang hensem aku ni..

masa kat p.malam, mak jln tp aku..
dia dok la ulang skrip yg tgk wayang ngn beruk tu..
time tu aku maintain lg..
bole gelak²..

pastu balik dr p.malam, kitorang g lepak kat mamak tmpt biasa dkt area tmpt tuition adik tu..
masa kat mamak tu, adik ngn mak stil membahan aku (ngejek)..
aku pon tak puas hati..
aku tanya kat mamak yg biasa serv kitorang kalau lepak situ..

aku : eh , u tengok rambut saya ok??

mamak : kenapa kakak buat ini mcm?tade ok la..itu rambut dulu juga lagi cantik..

aku : hah, ye ke..tipu la...u tatau, ni style baru..

mamak : betul kakak..u punya rambut sekarang ada nmpk mcm itu _________ (korang xyah tau la apa mamak
tu ckp, sungguh menyayat hati dibuatnya)

aku : arghh ko ni..dah aa, g buat keje la..

mamak : ala kakak, jgn marah la..apa mau makan?

aku : xmo! aku takde selera..

hahah...
pastu mamak tu terus g buat keje dia..
masa dia anta makanan mak n adik,
dia tanya lg aku nk mkn ke tak..
aku ckp la tanak..
dia kata, ala kakak..rmbt u ini mcm pon, u ada lawa jgk..
hahah..pastu aku ckp ko nak bodek aku la tu kan..chitttt porrah!

mak ngn adik makan,
aku da tesentap n risau n takut semua ada..
aku pk, tu baru dorang yg tgk..
belom yg lain..ntah apa lagi dorang ckp nnt..
so abis je dorang makan, terus balik umah..
time tu, dlm hati da nekad..
esok pagi, camne pon nak pg salon tmpt biasa..
nak suh dia buat apa yg patut..
mlm tu, disebabkan hati gundah gulana aku tido awal...
terus sabtu aku jadi langsung tak bermakna...
benci sungguh!

....arini kalau rajin, aku update kisah seterusnya..

**igt mcm nak hupload pic aku dgn rmbt ntah apa² tu..tp malu argH!


Saturday, June 28, 2008

.........

alallalallalalallalalallalalalallllllllalallalalalalala....
aku mengalami tekanan perasaan ni..
tolon!!!tolon!!!

Thursday, June 26, 2008

sapa tau?

kat mana ada thai fest aaa??
kepingin gile nak mkn tomyam dia...
gile sedap!(for me la..)
puas aku mencari kat intenet kot² ada info kat mana dorang..
tp tade...
so, kepada sesapa yg tau kat mana thai fest ada skrg, meh aa bg tau..(kl area shj)

Wednesday, June 25, 2008

Tuesday, June 24, 2008

hi wildaan!

td lunch ngn yan n zarina..
zarina ni ex opismet yan..
dia baru lepas abis pantang..
aritu dia dpt beby boy..
nama beby tu toriq wildaan..
sedap nama dia..mcm arab pon ada..

masa zarina bg tau yg dia nak dtg sini,
aku paksa dia suh bawak anak dia sekali..sbbnya since beby tu lahir, tak tengok lagi kan..
cuma tgk gambar je..
memula dia tak sure nak bawak ke tak, sbb leceh..
atlast dia bawak jgk..

td kitorang lepak kat station kopitiam yg lembap tu..
time tu beby tgh tido dlm kete tolak ..
then elok je bila makanan mama dia smp, dia mula merengek..
zarina pon angkat n riba...
kesian zarina..so aku yg takmakan lg baik hati ni, mintak beby tu..
aku suh zarina makan, biar aku riba beby..
so zarina pass..memula kekok...sbb tak biasa..
pastu okje..
elok je beby tu kat dakapan aku..
dia terus smbg tido blk..


wah!lena beby wildaan tido dlm dakapan aunty chacha ek..:)

Monday, June 23, 2008

panjang lebar..

smlm b4 tido, aku dok la mengelamun...
tetiba tingat peristiwa pna jadi kat family aku 14 tahun lepas..
lama dah tu beb..tp mungkin aku takle nak lupa kot smp bila²..

time tu...
1st may 1994..
kitorang sefamily balik raub..
g attend kazen mak kawen..
tp balik ari je...lepas abis majlis, kitorang pon gerak balik kl..

masa gerak blk dr uma pengantin,
kete kitorang beriring ngn kete uncle aku...
tp bila smp kat bentong rasanya, uncle aku singgah ntah mana..
so abah pon street je drive..
tetibe time tu aku ngn bub (adik yg bawah aku) dok pujuk abah ajak naik genting...
memula abah kata ok..tp tak smp sepluh minit pastu,abah kata cancel..
seingat aku, time tu cuaca mcm kurang menarik..
hujan renyai²..sbb tu la abah kata next time je naik genting..

disebabkan tajadi naik genting, aku ngn bub pon mogok la kononnya..
terus tido kat seat belakang siap baring gitu..
ye la, time tu kan badan masing² still molek lagi..so muat la..
mak plak duduk kat depan smbl riba adik..
time tu adik baru umo 10 bulan rasanya..
bila kitorang da tetido, mak pon tetido skali..so tinggal abah drive sorang².
time tu aku mmg da nyenyak la..
perut kenyang, cuaca sejuk, ada ekon..so mmg tak sedar pape..

skali tetiba abah kejut aku..abah kata kitorang eksiden...
time tu aku terus tesedar n tanya abah kat mana..abah ckp kita eksiden kat karak..elok lepas kuar dr terowong..
aku pon terus bangun n rupernya aku da terjatuh kat tempat kaki tu..
bub plak da nangis time tu..masa tu baru dajah 2 kot dia..
abah suh keluar bawak bub n pegi kat mak..
masa kuar dr kete, org mmg da ramai la..
aku tgk kete aku mmg da penyek..org tibai dr depan n belakang..

so aku terus g kat mak...mak still kat seat dpn lagi..
mak tak sedar time tu.panggil mak byk kali, tp tade respon..
aku apa lagi terus nangis aa..takut weh pape benda buruk jadi kan!!
kan kebetulan time tu ujan renyai² ..
so aku amik air ujan sikit, aku sapu kat muka mak..baru mak sedar..alhamdulillah!
rupenya mak pengsan...
lps mak sedar je mak tanya apa dah jadi, pastu otometik la mak nangis n tanya mana adik..
memula igt da ada org selamatkan adik..tp bila cari² takde..
skali tgk..rupenya adik jatuh bawah kaki mak..
yarabbi!!seb baik takde pape..so abah pon dukung adik, aku plak bawak mak kuar..
abah suh tunggu kat tp sementara ambulance dtg..

tp tetiba, ada sorang cina baik hati telah mengofferkan diri nak anta kitorang g hospital..
mungkin dia kesian tgk ada baby kot..
memula mcm berat hati je nak naik kete dia tu, tp tawakal je la..
ye la, org tak kenal kan..kang takut pape plak..
abah tak ikut..sbbnya nak kene settlekan semua tu..
so yg pg hosp time tu, aku, bub, mak n adik..

igtkan nak g hosp bentung, tp takut kang bila g hosp bentung, tetiba dorang tolak g hbkl...
so better hbkl je la..lagipon dr karak nak pg hbkl da tajauh sgt..lgpon kitorang mmg menghala ke kl..cina tu pon terus la anta kitorang g hbkl..
masa dlm kete...adik dok nangis je..
maybe dia nak susu kot..ye la..baru 10bulan..
then ntah camne, "mak ckp kat adik jgn nangis,susu takde..kite eksiden tadi.."
pastu terus adik stop nangis..mungkin dia faham kot apa yg mak ckp kat dia..
adik pon telena..

masa otw tu, mcm² kitorang pk..
camne bole jadi?camne abah kat sana?abah tade pape ke?
pastu tetiba uncle cina tu ckp, u punya suami tade apa²..bukan dia punya salah..itu kereta sudah makan jalan..suami u takbole elak...kalau elak kereta u jatuh bawah..
bila tau crita dr uncle tu, kitorang masih takle nak pk pape lagi..
sesedar da smp hbkl..time tu terus kat emergency la..
aku ngn bub turun dr kete n pegi nak amik adik kat mak,
tp masa mak nak kuar dr kete, kaki mak da takle jalan..
so org hosp amik kusi roda, n bawak mak ngn baby masuk dlm..
aku ngn bub tekapai² kat luar..dah la time tu mana ada hp kan..
so nak bg tau sedaramara pon takbole.
tp ntah camne, aku bole tipon nenek aku kat s.alam ngn wan aku kat raub tu guna public fone ..
ntah mana aku dpt duit syiling pon aku tak igt..

masa aku kol wan aku kat phg tu...
risau jgk nak bg tau..takot pengsan plak org tua tu sorang² kat uma..
tp bila wan angkat je tipon, dia dgr suara aku...terus wan nangis...
rupenya wan da tau cite.uncle aku yg memula blk seiring ngn kitorang tu yg bagi tau..
ye la, uncle aku tu kan nak blk kl..so dah tentu dia akan lalu kat tmpt eksiden tu..
apa yg aku igt uncle aku cite time tu...masa lepas je terowong, .da start jem..
dia pk, sure ada eksiden kat depan tu..sbb jem terukk..kete tak begerak..
dia stuck dr pkl 7++ smp dkt pkl 9..so bila dia lalu tmpt kejadian tu, skali dia nmpk kete kitorang..dia pon terus berenti tepi n tnya kat org yg ada kat situ mana org dlm kete tu n kitorang slmt ke tak..pastu agaknya ada la org bg tau kat uncle aku yg semua selamat n da hntr g hbkl..uncle aku kata, kalau tgk dr kerete 1 family mmg tak selamat..mmg hancur gile kete tu..

pkl 10 cenggitu, uncle aku smp..
terus dia cr mak aku n jmp doc...
tanya keadaan kitorang..
doc kata, tulang kat pangkal peha mak tekeluar dr tmpt asal..pastu lidah ngn pp kene jahit sikit..sbb ada koyak..tatau kena apa..
doc kata, malam tu jgk nak kene tarik balik tulang tu kasi masuk joint dia, tp kalau takle jgk...kene operate..
baby plak tade pape, tp kene admitted 1 malam..takut anything happend..
aku ngn bub just blueblack je..
uncle aku kata kat doc suh tunggu dulu..sbb nak persetujuan dr abah..
abahkan tak smp hosp lg..dia g buat report n settlekan semua..
tp taklama pastu tu, abah pon smp...abah terus g jmp doc...bila doc da terangkan semua pasal mak ,abah pon sign je borang utk buat kat kaki mak tu...
abah pon tade cedera pape..just jait sikit kat jari dia..luka kene kaca kot..

lama jgk tunggu doc buat kat kaki mak tu..
time tu adikberadik, sedara mara, tok nek smua da ramai..
masa tgh tunggu tu la abah cite mcm ne bole jadi..
abah kata, time tu mmg abah mmg drive slow je..lgpon kan ujan renyai..jln pon licin..
tetiba kerete dr arah depan(kl-phg) laju n makan jln..abah kata takle nak elak..sbbnya kalau elak, masuk gaung...so abah smpt sempat sebut ALLAHUAKBAR 3x,pastu menyerah je..(dulu karak hiway, jln dia kecik je)..
bila kete depan da hentam kete kitorang, ofkos da emergency break kan, so kete yg kat belakang pon da out of control..so bila da mcm tu, kete blkg hentam pulak dr belakang..pastu kete blkg dia pun hentam dr belakang..abah kata, temasuk kete kitorang, dkt 10 kete jgk la yg eksiden time tu..tp paling teruk kete kitorang..sbb nya yg dpn mmg da hentam kuat..pastu yg belakang pon sama..tu yg penyek..bayangkan time tu kitorang pakai kete fiat...kan org kata fiat ni body dia kuat..tp bila da jadi mcm tu, kete tu jd totally lost..gile dasat!!

dalam 2 jam pastu, doc pon kuar..
dia ckp mak takyah operation..
sbb tulang tu bole masuk balik kat tmpt dia..
tp mak kene dok hosp utk buat terapi kejadah semua..
bila da tau mak tade pape, kitorang pon balik..
ruma aku dipenuhi sedara mara la kan..
nenek aku semua tido uma..
pastu esoknya baru g spital tgk mak..

masa mak dlm wad, adik kat banting..uma makcik aku..
dia kene dok sana, sbb tade org nak jaga..
abah keje, aku ngn bub sekola..
tiap ari b4 g keje abah basuh kain, n buat apa yg patut..
tp abah tak smpt masak..so abah mntk tlg jiran sblh uma masakkan utk aku ngn bub makan masa balik sekola..sbb time malam, abah da balik..so bole g makan kat luar or tapau..

dkt sbln lbh jgk mak dlm wad..
masa memula kuar tu, mak still takle nak jln..kene pakai kosi roda.
pastu abah bawak mak urut..
pantang dgr mana org cakap bagus...abah pegi..merata la..
tp alhamdulillah..setiap tmpt yg pg urut tu, semua ada perubahan..
dr takle jalan, smp la mak bole jalan abah bawak mak g berurut..
smp skang, alhamdulillah la..mak still bole jln mcm dulu..

tp skang ni, kaki mak tak kuat sgt n still sakit lagi ..
kadang2 pon tgh jalan elok² tetiba je dia bole mcm nak tejatuh..
sbbb kaki dia tu tak kuat sgt..
aritu aku ada bwk g spital..doc kata kat tmpt tu mcm da ada retak..
doc suh operate n masuk besi..tp mak tanak..
aku da pujuk, tp tuan badan tanak..dia kata mahal n takot..
so harap2 tade pape la kan..


kete merah tu aa kete kitorang..gile hancus..tutup enjin tu ntah hilang kemana..smp skang tak jmp..mebi da jato gaung kot..

ni plak kete yg kete langgar kete aku dr depan tu..kete dia takla teruk sgt..

aci-aci...bukak pintu!

td kan..sesampai kat tmpt tuition adik,
aku ajak mak lepak mamak..
haus la pulak..
bila da abis begelas aku teguk, tetiba mcm napsu nak online..
so apalagas..aku pon ajak mak g cc..
masa tgh jalan nak g cc tu...
ada sorang aci ni tgh jalan bakang kitorang..
tetiba dia potong aku ngan mak..
pastu mak terus tegur aci tu..

mak : aci!!!mana mau pegi..

aci : ohh, mau pigi bili tipung..(tepung)

mak : oh, mana beli..the store??(supemaket kat situ aa)

aci : ye la.skang banyak susah mau bili tepung..

mak : tu la...saya banyak lama tada nampak aci..mana pigi?

aci : saya sibuk skarang...

mak : ok..aci, jalan elok²...

masa mak sembang ngn aci tu..
aku diri belakang sikit dr dorang..
sbb nya time tu aku dagelak tak hengat..
manataknya...
mak aku bukannya kenal aci tu..
dia main tegur je..
aci tu plak kasi respon..
so mmg menjadi la..

mak aku mmg suka men tegur org..
mcm aritu aku g pasar malam ngn mak..
time tu mmg penuh gile org..
so kitorang beselisih ngn sorang anak cina ni...
bole plak mak aku tegur budak tu..
dia suh balik uma tuka baju..
ahaha...ye la...time tu da pkl 9pm..
tp budak tu still lg pakai baju sekola g pasar malam..
so bila mak aku tegur budak tu, budak tu mcm terpinga² la..
ahahha..

mak aku ni mmg suka buat lawak sbnrnya..
tp kalau time dia ngamuk..
mau tekencing aku dibuatnya..







Sunday, June 22, 2008

cobaan...

masa zaman mudamudi dulu..
aku pna try mentindik lidah..
time tu saja je nak try..
tgk org buat mcm sexy best..
tu yg aku cuba tu..
tp bila da try, ghupernya seksa weh...
masa memula je seksa...
sbbnya tak biasa ada bendalah sentiasa ada dlm mulot ni kan....
tp lama² lepas tu ok..

time tu, kwn aku nama pagirl keje kedai tindik² kat money river(sg.wang)
dia ni laki, tp nama je mcm pempuan..
so aku suh dia je la yang buatkan tindik utk lidah aku tu..
memula igt nak try buat kat pusat..
tp mcm taberani sgt..
lgpon pagirl pnah kata..tindik pusat lg sakit dr tindik lidah..
kebanyakkan yg tindik pusat kat kedai dia tu sure akan pengsan lepas tindik tu..
argh!!kalau camtu, bek aku tindik lidah..kang ada plak aku pengsan pulak kan..

so ada satu mlm tu..
pagirl jmpt aku kat uma..
time tu dia da siap bagai bawak segala kelengkapan nak tebok lidah aku ni..
aku mcm yakin tak yakin je nak buat sbnrnya..
bkn pk pasal takot kene marah ngn mak aku..tp pk pasal sakit..
confirm sakit weh..tindik kat hidung pon berair mata..
ni apa ntah lg kat lidah kan..
so nak tanak, aku try jgk..
time tu uma kwn aku jd port utk tindik menindik ni..
sesampai je kat uma kwn aku tu..
pagirl pon da kuarkan semua barang dia tu..
aku dok la belek2..aku cr pistol yg mcm org guna utk tindik kat tinger tu..
tp tade..aku tanya pagirl mana bendalah tu..
pastu, pagirl kata la..mana guna pistol² ni..dia guna jarum..then dia cucok kat lidah aku..
huh!!!gile takot..
tp nak try punya pasal...aku suh dia cecepat buat..
kang lambat kang, takot aku berubah pkran..
so pagirl pon suh aku duduk diam² smbl jelirkan lidah..
aku pon jelir smbl ketawa²..padahal dlm hati takot gile...
so bila lidah aku da tejelir..pagirl dok tekan2 lidah dgn pengepit besi..
time tu da mula sakit..bayangkan je la kalau tegigit lidah pon sakit..ni apatah lg kalau kepit lidah tu pakai besi..
bila da jmp tmpt yg sesuai utk di cucuk..
dia suh aku getready..dia kata nak cucuk skrg n terus pasang subang lidah tu la..
so aku terus tutup mata, then tasampai 20second, pagirl kata da siap..
pergh~~~terus mengalir air mata aku time tu..

bebalik je ruma malam tu..
seb baik semua da tido..
so tade la aku cover mulot aku yg mcm tableh nak tutup ni..
sblm tido..aku letak ais kat lidah..kasi jgn bengkak..
lgpon pagirl da pesan..
pagi esoknya..aku g keje pon mcm biasa..mak tak pasan lg..
sesampai je ofis, baru terasa sakit..
mulot mcm tableh nak tutup..
ckp pon mcm da susah..air liur plak mcm nak meleleh je..
time tu tade la bengkak sgt..still bole control la..
tp bole plak time tu, puan boss masuk ofis..
selalunya tade la bnyk benda ni nak ckp ngn aku..
ntah camne dia ajak aku sembang..
so nak tanak, aku kene layan jgk..
tp smbl ckp tu aku tutup mulot aku ngn tangan n cara cakap aku tu of kos la lain..
pastu puan boss tanya kenapa..
aku pon terpaksa la bohong sunat..
aku ckp kat dia, lidah aku ada ulser..
puan boss pun pecaya..dia siap suh aku turun bawah g farmasi beli ubat utk ulser tu..
so aku pon ckp ok..

masuk je lps lunch,
bibir aku mcm da start bengkak teruk..
dorang kata bibir aku da biru time tu..
so kak ita n lynn bawak aku g klinik..(seopis ngn yan n eli)
hah!aku g klinik kat desa hartamas tu..
masa nak jmp doc tu..takot gile..
ye la..confirm la kene marah..sbb tu kan sakit yg dicari..
time tu siap ajak kak ita ngn lynn masuk sekali jmp doc..ahha
so bila masuk je bilik doc..doc tanya kenapa..
then kak ita yg bg tau mulot aku bengkak sbb baru pierce lidah..
ahah!seb baik doc tak marah..
dia kata normal la tu kalau baru lepas pierce..
so dia kasi ubat surut bengkak n tahan sakit..
ahah..seb baik..

ptg tu plak,lepas balik ofis..
aku bejanji ngn mak n adik² nak jmp kat petama complex..
adik aku nak beli barang..
tgh pusing² kat dlm tu..singgah jap kat kedai henpon kwn adik aku..
so besembang..aku still ckp smbl tutup mulot..
bengkak da surut sikit..tp org besalahkan, confirm la takot..
memula mak n adik² tak pasan...
tetiba kwn adik aku yg kat kedai henpon tu tegor..
eh ko pasal ckp smbl tutup mulot ni?
aku jawab la.."mulot aku sakit, ada ulser.."
pastu mak plak ckp.."mana ulser..meh tengok"
ala, sikit je..tp sakit..(da takot kene bambu sbnrnya)
mak aku still tak puas hati..dia tarik tangan aku then suuh bukak mulot..
hah!!!atlast kantoi jgk...
pastu terus kene soal selidik mcm aku besalah bunuh orangkan..

mak aku tasuka aku buat benda tu..
byk kali dia suh aku tanggalkan..tp confirm la aku degil kan..
da la sakit nak buat..pastu nak suh tutup je camtu..
tp demi takmo dgr mak bising..
mula² tu kalau depan mak, aku tanggal la..
pastu lama² sikit agak tak perasan, aku slumber je pakai..

tp tuh aa..lama² aku bosan sendiri..
best mmg best kot tindik lidah..
tp sakit..
dah la sakit..nak makan pon mcm susah..
nak² kalau makan sayur ke...mihun ke..kadang2 telilit kat besi tu..
tak pasal2 nak kene tarik²..ahaha
pastu kalau ckp pon mcm something wrong somewhere..
jd mcm pelat je...
tp dkt setahun lebih jgk aa aku pakai bendalah tu..pastu aku tanggalkan..


ni masa lepas tindik..yg tgh tu pagirl..dia lagi byk tindik dr aku..


chitt!

aku tgh dok leka ngadap pc ni..
tetiba mcm dgr bunyi mcm samting..
memula cuak jgk..takot bunyi tu dtg dr pc..
mana nak tau kot kan..pc ni penat dok layan kerenah aku..tu yg dia bunyi..
tp bila aku dekatkan tlinger aku kat cpu, tade plak dgr pape pon kat cpu..
so maknanya tu bukan bunyi pc aku la..

pastu, aku smbg balik buat apa yang patut..
tp bunyi bendalah tu mcm makin kuat je..
aku tak puas ati..
aku pon bediri kat meja aku smbl tgk sekeliling opis..
tgk tp tade pape, depan tade pape, hujung sana tade pape,
tp bila smp tang bilik tb...
tetiba aku tenampak jefri bukan nama sbnr tgh lending baik atas sofa baru tu siap berdengkor..
huh! igtkan bunyi apa..ghupernya tu bunyi dengkor dia..
tak guna sungguh..

ekceli, jefri bukan nama sbnr ni opismet aku..
dia ni pendiam..kononnya pemalu tahik kucing..
aku da keje skali ngn dia kat opis ni dkt 4 tahun rasanya..
tp baru since lastyear kot kitorang baru besembang..
kalau tak, ko hal ko..aku hal aku..

jefri ni suka ngelat kalau kat opis..
tp aku la yg selalu dok cover dia..
bila cover, ada la rasuah yg dia bg..
aku tak mintak, tp dia yg bg..
so aku tak bedosa la kan..

hari-hari..

senin bosan..
selasa bosan..
rabu bosan..
kamis bosan..
jemaat bosan..
sabtu bosan..
ahad bosan..
tiap² ari bosan..
ntah pahal ntah!!!
*emo*

eli cuti seminggu...
yan bz+tak larat sgt sbb tunggu masa je...
so aku??
lagi la betambah bosan dibuatnya...
*emo*

uarghhhhhhhhhh...sgt kesiannya aku!!!!

psstt: wahai meroyan!ko cuti kan..ko teman aku ekk arini..:)

Friday, June 20, 2008

bila la agaknya?

ngeh~~~
aku kat cc ni..
tunggu adik balik tuition...
selalunya setiap senin, rabu n jemaat aku ikut mak anta adik..
tu pon kalau aku balik awal la..kalau x, mak tunggu sorang²..
klas start pkl 8-945..but lepas anta adik tu, kitorang tak balik..
lepak2 kat area tmpt tuition ni smbl layan mamak or lepak cc..

bila aku lepak cc, confirm la aku ajak mak kan..
so dgn tidak semene² nya mak aku da tejebak utk melepakkan diri d cc..heheh..
aku ada la jgk suh mak online tp dia tamo..
so mak duduk je tgk apa aku buat..
kadang2 bila aku tebukak benda yg tak sepatutnya, tetiba kantoi..(hehe)
adakalanya bila aku leka dok mentenet..
tetiba aku tgk mak aku senyap je..
ghupernya dia dah terlena..
kesian mak kan..confirm mak penat kan..
punya la susah payah nak tgk anak dia bejaya..
mcm mana la kalau aku jd mak nnt kan...
heheh..

Thursday, June 19, 2008

g.a.t.a.l

pg tadi aku nek cab g opis mcm biasa...
driver cab tu seorang pakcik yg agak berumo jgk la..
pangkat atok² bg aku..
so masa kat teffik lite time tu,
tetiba pakcik tu mulakan perbualan ngn aku..

atok teksi : kete depan ni, plat dia ccc..kebanyakkan cina tak suka byk c ni..

aku : oh ye ke..takde ong la tu kot..(pepandai aku je ckp camtu)

atok teksi : eh, awak bukan cina ke? pakcik igt kan cina..

aku : hehe..bukan la pakcik..melayu..

atok teksi : igtkan cina td..mcm cina..ramai ckp awak cina kan..

aku : a'a..da biasa da..

atok teksi : kampung mana?

aku : oh, pahang..mak saya org pahang...

atok teksi : oh, kat kl dok ngn sapa?

aku : eh, ngan mak la..mak saya dok kl..tp kg dia kat pahang..(aku selalu konpius bila org tanya
kg mana..sbb tu la aku ckp kg aku phg..ye la, kg mak aku, kg aku jgk la kan...)

atok teksi : duduk ngn mak lg?umo da berapa?

aku : baru 2* (sila teka..kalau tau, sila syp!) ..a'a dok ngn mak..jaga mak..teman mak..lgpon
senang kalau duduk ngn mak..

atok teksi : a'a bagus la tu duduk ngn mak..cepat² la kawen, sementara mak ada tu..

aku : (hish pakcik ni..main api btul!dia igt kawen ni bole main² ke..aku mmg nak kawen aa..tp??adeh..da la siap ckp sementara mak ada plak tu!sensitif ayat tu..) oh, insyaallah..ada jodoh kawen la nnt..(ni plakayat sedapkan diri sendiri)

atok teksi : bagus la tu.kalau ada calon, cpt2 ajak kawen.senang bole jaga kamu ngn mak
sekali..tp kene cari yang betul² la..

aku : harap² mcm tu la...

atok teksi : skang ni pon, x semestinya semua laki je jahat..pempuan pon ada jgk yg jahat..
tp tak semua..ada jahat, ada yg baik...so pilih yg elok²..

aku : hehe..insyaallah..(pakcik ni..berisi la..mcm faham² je..)

pastu smp la ke destinasi yg dituju
aku pon bayar, bila nak turun,
aku ckp time kasih kat pakcik tu...
then pakcik teksi tu plak ckp.."sesama, kalau ada jodoh..kita jumpa lagi ye.."

hah! jodoh jmp lagi ngn pakcik tu??
hahah..
tak semestinya jodoh tu kawen je kan..
dpt kwn baru pon jodoh..
dpt opismet baru pon jodoh...
kenal pengkomen blog pon jodoh..
so aku tade la pk yg pakcik tu ckp yg aku akan kawen ngn dia nnt kot kan...

adehhhhhhhh!!!
bila la jodoh aku ni nak smp..
ai nak kaweennn laaa....(yerp!saya mmg gatai..;))

Tuesday, June 17, 2008

sukasuki aku la!

bosannya lahai..
kepala aku ni sakit sgt since blk keje smlm..
pkl 9 lbh da tido, sbb tatahan aku dibuatnya..
nak tgk sinderella pon tadapat..
ekceli sakit kepala bukan apa..
sbb panas btul cuaca skang ni..
hah!nak kata aku puteri lilin tatahan panass laa tu..
whatever~~~~
tp mmg betul pon kan..aku rasa bkn aku je yg akan kene sakit kepala kalau panas² ni..
korang pon sama je mcm aku..eleh!ngaku je la..

sbnrnya tade topic pon aku nak post arini..
tp ntah menggatal apa aku nak jugak mengepost something dlm blog aku..
betul berantu sungguh blogspot ni..
so disebabkan ketiadaan topic dan idea yg mengong,
aku nak kasi tunjuk korang gmbr hopis aku yg indah permai lagi aman tu aa
ok...cekidot....

ni gambar dr pintu msk hopis...
bediri dpn pintu nmpk sofa..sofa ni tableh buat port tido..
sbb nnt org luar nmpk kegiatan tak bermoral tu..
tp kalau nak tido bole jgk..makesure tutup pintu papan kat luar tu..
so org luar pon tableh nmpk..(hehe..mcm biasa buat je aku ni..:)
sesiapa nak masuk, silakan no pin ******..

tu plak meja aku..
bapak tak bes ..
simple je..aku mana reti nak letak perhiasan pape pon.
bunga tu pon puan boss kasi ..dia yg suh letak
nak tanak aku letak jgk la kan..


(sila abaikan apa² yg ada kat screen tu!)

ni meja aku lg..
kemas kan..
ahahah.tade keje, kemas la..
cuba kalau ada keje..mcm haremm..

bendalah ni kat tp meja aku..
memula masa pindah masuk opis baru ni,
puan boss suh letak mesen fax ni kat tmpt lain..mcm kat opis lama dulu..dia ada sudut sendiri.
tp aku beria a suh dia letak tp meja aku..
sebabnya senang utk aku...tapayah bangun jln g kat tmpt mesen fax tu.



ha!ni la bilik meeting + bilik tb tu..
bes x?
hehe..bes kan..
lg² bila da ada sofa baru..:)


ni tmpt hopismet aku..
dia mmg suka dok tmpt tepencil camni
sbbnya dia kan pemalu yahamat..(mcm nak muntah aku!)
so mmg sesuai dia pilih tmpt ni..

ni pulak bilik apa..
cuba teka ??
hehe..tu toilet la..
cantik kan..tu puan boss punya idea yg nak letak tirai bagai..
tp tuh aa yg tak bes nya pantry sblh toilet..
tp nak wat camne..ofis kecik..so space tabanyak la..

tu jer arghhh..
bilik boss² tapayah aa kot..
mcm malas je...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


selingan....

merujuk kepada amir yg disertakan gambar di bawah..
aku doakan ko sihat2 kat sana..
semoga selamat pegi dan balik..
harap² amalan dan ibadat ko di terima hendaknya..
jgn lupa doakan aku sekali tau..:)


Monday, June 16, 2008

sampainya waktu...

ha!!kan jemaat aritu aku cuti..
sepatutya nak g uruskan something ngn mak..
tp tajadi..sbbnya kamis mlm, dlm pkl 10++ gitu,
mak dpt kol dr sanak saudara dia bg tau yang kazen bau² bacang dia meninggal kat hukm..
so off course la mak nak g ziarah kan..
mak aku kan.. kalau bab kematian or sakit² mmg dia berat..
bkn berat apa, kalau dia dpt tau ada sedara mara or kwn2 dia sakit or meninggal,
for sure mak akan pg lawat..takkisa la lmbt ke cpt..camne pon mak sure lawat..
aku pon da terikut perangai mak dlm bab camni rasanya..:)

dlm pkl 11 camtu, mak smp hukm ngn adik n bub(adik² aku)..
aku plak baru kuar dr pavillion time dpt call dr mak tu..
gile terkejut..igtkan nak terus balik uma je..
tp rasa mcm tak bes plak tak pg lawat..so aku pon mntk tolong si eli anta g hukm je..
sbbnya time tu aku lepak ngn eli la kat pavillion..kalau tak dia nak anta aku blk uma je..tp da jd mcm ni, aku mntk tlg dia anta g hukm..
masa otw nak g spital tu, baru aku pasan, mcm tak sopan je nak g spital..aku dgn pakai baju keje lagi...tp eli kata takpe..kan baru balik dr ofis..so sure org faham la..
ye tak ye jgk..
lgpon takkan nak suh eli anta aku blk uma dulu, tukar baju, then pg hukm plak..banyak cantik muka aku..da la nak mntk tlg..manyak songeh plak tu..so slumber je aku g hukm dgn baju keje aku tu..

sesampai je, aku terus naik lif..
mak pesan suh naik tingkat 6,
bila dlm lif tu, rasa mcm horror je..
tp aku kan macho, so buat tatau je la...(macho taik kucing!padahal dlm hati dok baca doa mcm²).
hah!seb bek lif tu tade stop kejap ke apa...kalau tak, mau tekencing aku..
dah a tgh tahan kencing..igtkan kuar je lif tu nak singgah toilet..
skali elok je lalu dpn toilet.. terus tajadi kencing..sbbnya toilet tu tgh renovate..so lg takot aku dibuatnya..terus aku pujuk pundi kencing aku ni suh sabar..seb baik dia dgr kata..kalau tak..
lepas je lalu dpn toilet. aku kuar dr lorong tu n baru la lalu dpn wad..igtkan da smp upenya wad yg dpn lagi..time aku tgh lalu dpn wad tu td, da la sunyi..tetiba bole plak pintu tu tebukak otometik..pegh!gile melompat aku..igtkan ada org nak kuar ke apa..skali tunggu2 tade..hah!aku hanya mampu senyum sinis je time tu..gile!
tp seb bek bila aku pandang je dpn, aku da nmpk ramai..oooh! dpn tu..
so aku pon terus g kat mak..n salam² sedara mara yg ada..
then aku ajak mak g tgk jenazah sambil sedekah apa yg patut..
pastu duduk jap..dlm pkl 12++ camtu gerak balik..

memasuk je kete, mak kata kat aku, esok cancel plan kitorang..
mak suh aku ikut balik kg..sbb jenazah kebumi kat kg..(raub, phg)
aku pon jwb..ala mak!wajib balik ke?kan da tgk td ni ha..
pastu mak jwb la..kene balik la long...aritu masa wan meninggal anak² dia semua balik..tak patutla kita tak balik..
so naktanak, aku kene aa teman balik jgk..
sbbnya takkan nak biarkan mak drive sorang..adik sekola, adik lg sorang tu keje, aku plak mmg da dpt cuti..so naktanak aku la kene teman...

pg tu, dlm pkl 5 pagi..
mak da kejut aku..
suh siap² n lepas subuh nak gerak..
mak tajadi drive..sbbnya abg dia ajak balik sekerete..(sekerete?haha burok!)
so dlm pkl 6++ kitorang gerak dr ampang..
patutnya dlm pkl 7++ or 8 kitorang da smp uma wan aku..
tp uncle aku drive slow..pastu plak kitorang singgah mnm dulu kat pekan,
lepas minum plak, kitorang g singgah uma wan chu (sedara mak) kejap
so dlm pkl 9++ baru smp uma wan aku..

masa singgah kat uma wan chu tu,
makcik aku terus laju je lari g toilet..
mak plak tgh smbg ngn kazen dia sblh ruma tu..
aku plak tesipu2 kat luar uma...
heh..aku bukan sombong tanak masuk...
tp aku tenampak sekor kucing hitam bulu tebal tgh rehat²...
camne je aku nak jalan..aku da la takot kucing..
kang ada plak tgh aku jln tp dia, tetiba dia jilat kaki aku kan..
terus aku tepijak plak dia..
pastu tak pasal² mampos kucing org tu nanti..
so utk tidak mengecilkan hati mana² pihak aku pon masuk jgk la..
time tu aku jln blakang wan chu tu..
tetiba bila nak smp kat kucing tu..bole plak wan chu ckp ngn kucing tu..
wan chu ckp camni ..."mok, tgk tu kak nisha dtg...bgn, pg salam dia.."
aku plak jwb..."eh wan, dia bole salam ke?"
wan chu gelak je n terus g dapor..
aku stuck kat kucing tu..tgk mcm comel..sbb bulu dia bapak tebal..
nak usik mmg takkan la..yg aku berani cuma tangkap gmbr je




dlm 20 minit kitorang kat uma wan chu tu..
then terus gerak g uma wan aku..
sesampai je uma wan, tgk org da ramai..sbbnya uma yg meninggal tu sblh tu je..
tp jenazah blom smp time tu..
dlm pkl 11 jenazah baru smp...dia da siap mandi semua kat kl..just singgah kejap kat uma dia utk kali terakhir, pastu smyg ..then baru bawak g kubo...aku tak ikut pon g kubor..sbb cuaca panas gile time tu..kepala plak da sakit..so aku dok uma wan aku je..
pkl 12 camtu mak blk dr kubo..
then kitorang pon siap2 n terus balik kl..

Sunday, June 15, 2008

sofa

opis aku ni kan baru pindah..
tp xde la baru sgt kot, dkt 3 bln jgk la..
ala..bukan pindah mana pon, pindah block je..
dulu kat block L, then skng kat block c..

aku tak suka sgt sbnrnya pindah kat sini..
ye la...dah la jauh dr geng aku (yan + eli=teman segossip)
pastu pulak, opis skang ni kecik dr opis yang dulu..
mana taknya..kalau kat opis dulu,
ada byk bilik..3 bilik bos,1 bilik meeting, 1bilik tv..
tp skang kat opis ni, bilik boss tinggal 2, pastu bilik meeting n bilik tb telah disatukan..gile xbes!
mmg perlu pon bilik boss tinggal 2 je..
sbbnya bos yg len x masuk opis pon..sebulan sekali pon susah..
cuma puan boss je agak rajin masuk..
tu pon tgk keadaan..
kalau dia tak bz ngn ektibiti sosial dia, masuk la...
kalau tak, behari² jgk la dia tamasuk..(takisa puan bos masuk or tamasuk ofis, yg wajibulghunnah, time gaji for sure kene masuk. kalau x, aku jual hopis ni!!)

ekceli aku takla kisa pun pasal bilik boss² tu..
sbbnya aku bukannya boss..
tp yang aku kisah, pasal bilik meeting n bilik tb dah disekalikan..
uawua!gile tak bes..
mana taknya, dulu masa kat opis lama..
bilik tb kitorang sgt bes!!
sbbnya ada sofa siap ngn kusyen bagai..pastu ada side table yang dipenuhi dgn majalah..
kononnya bilik tb tu, tmpt nak rehat kejap lepas penat buat keje kan..
aha, tp takde maknanya..sbbnya bilik tb tu selalu di salah gunakan..
sebabnya kalau puan boss tade, bilik tb tu mmg akan jd port utk "dorang²" tido..
(aku jarang weh,tp yang org lain tu selalu..haha!..psst:yan, ko sure tau sapa kan..:) )

tp skang, bilik tb da jadi tabest..
ye la, kan da disekalikan bilik tb n bilik meeting tu,
pastu otometik jadi sempit..
then bila sempit, so xmuat aa nak letak sofa bagai tu kan..
cuma bole masuk meja meeting+kusi+tb+almari n side table je..
so sesapa nak "rehat" smbl tgk tb, sila duduk di kusi meja meeting tu la kan..

adoi!!tak besnya..
dah jatuh, kene himpap dek buah kelapa pulak..(peribahse yg tak paham bahse)
tp nak wat camne..opis ni kan da kecik..so byk barang² kat opis lama takle bawak skali masa pindah..sbbnya tak muat..
nak tanak, puan bos kata sofa tu kene anta ofis lain..(dorang ni byk ofis..)
so,aku hanya mampu meratapi ketiadaan sofa yang penuh kenangan tu.(chewah!)
ye la, dia boss bukan aku..so dia punya pasal la nak letak ke tak sofa tu kat opis ni ke tak..
tp!! puan boss ada kata kat aku, yg dia nak beli sofa baru n letak dlm bilik tb tu..
tp kecik sikit la..kasi muat² ruang yang ada..
so otometik i jadi suka balik..
takkisa la sofa tu besar ke apa..janji ada..

tp da dkt 3 bulan lebih dah kitorang pindah sini,
janji tinggal janji je puan boss ni..
gamaknya mungkin puan boss tacukop duit kot nak beli sofa baru tu..
xpon mebi dia tade masa nak pegi beli..
xpon....(argh!mana aku tau kenapa...)

nak jadikan cite, sesampai je opis pagi ni..
aku pon terus masuk bilik meeting..
sbb nya suis lampu, suis ekon bagai semua dlm bilik meeting tu..
tetiba aku mcm nmpk something dlm bilik tu..
gelap, hitam n panjang je..
harus aku laju² bukak lampu...nak tgk apa bendalah tu..
skali bila da nyala lampu...
wah!!!
dah ada sofa baru..


aiiii sukkeeer!!!
tenkiu puan boss!!
puan boss la sgt memahami saya kan..:)

Thursday, June 12, 2008

mental

malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..
malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..
malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..
malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..
malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..malas..

mmg tiap² ari aku malas..
tp arini malas dia, lain mcm sikit...
langsung x buat pape pon..
makan,minum,kencing, semua² aku jd lupe..
asyik dok mengadap tenet je..
kalau bole menjerit pc aku ni, sure dia da jerit cukkkoooopppp la niesa!!!!
tp apakan daya, dia hanya sebutir komputer..

arini pon, puan bos tak masuk ofis ..
aku pulak, nak cuti esok...
tp cutinya x apply lg..
camne je??
takpe...jgn gabra niesa!
call je puan boss n inform dia..
sure dapat punya..
hah!!!kan betul...
cuti aku sudah di approve..

yeay!!!!!esok cuti............
(babai eli,ko keje aa sorang...aku ngn yan cuti)


Tuesday, June 10, 2008

hish!zalim betul

ahad aritu, aku g kenduri kawen kwn sekola aku..
dia dok kat area ceras baru tu je ha..
takla jauh sgt dr uma..
so masa balik tu, elok je nak masuk simpang tmn saga(tmn uma aku la),
berselisih dgn van jenazah yang baru turun dr tmn melur..
(tmn melur&tmn saga adalah sebelah² je..)
so, aku pon terus tanya kat mak sapa yang meninggal tu..
confirm la jwpn mak.."eh,mana mak tau"..
aku pon jwp la balik.."mak, jom kita round tgk"..(very da bz body!!)
then mak pon terus je ke tmn melur tu..
pastu masa lalu kat tp surau..mcm ramai2 org..
aku ckp a..ni sure lepas smyg jenazah kot kan..
pastu street je..lalu dpn uma bes friend aku..si miza..tgk jgk kot2 dia ada kat luar ke tak...kalau ada, bole tanya je kat dia kan.tetiba tenampak depan sikit je dr uma si miza tu..ada la sebuah ruma..mcm ramai² org, pastu ada kusi meja kat luar..pastu mcm nampak kain2 putih..hah!!sah la org kat uma tu yang meninggal..
aku pon tanya mak lagi.."eh mak, ni uma sapa ye"..
mak aku pon jwb.."mana la mak tau..cuba kamu tanya miza.."
ala..malas a...dia tu lg tak bercampur org..

so lepas pusing tu..terus kitorang balik ruma n tutup cerita pasal org meninggal tu..
pastu smlm, masa balik keje..
mak jemput aku mcm biasa kat lrt...
masa on da way tu kitorang singgah kedai runcit..
kedai tu in between tmn saga n tmn melor..
memula mmg malas nak turun coz tade apa pon nak beli..
tp ntah camne aku turun jgk..
tetiba aku ngn slumber tanya abg tu..

aku : "bang..sapa meninggal ahad lepas?"

abang kedai :"tatau la saya..saya pergi kedai, balik kedai, pastu tido.."

mak :"macik rasakan, ntah² remy..sbb 2/3 hari ni..tanampak pon dia turun naik.."

abang kedai : "hah..saya dengar² mcm tu la..katanya langgar lari..pkl 3 pagi..kat dpn 7e tu.."

aku n mak : hishh ye ke..

pastu, kitorang pon masuk kete lepas settle membeli barang.
aku trus amik tpon..n call miza..(haha!bz body sungguh kot kan)
ala!!!mak budak ni tak angkat tpon pulak..bz ngn baby dia aa kot..
xpe.. aku terus tipon shikin..(adik kepada miza)..
hah...skali dia angkat..

aku : hye kin..kak nisa ni

ikin : hye..(suara mamai..sian dia)

aku : eh, sorry kacau..tido ek..ayong mana?(ayong=miza)

ikin : a'a pnt balik keje..then tertido..ayong dlm toilet kot..

aku : oh ye ke..ehh, nak tanya ni..sapa meninggal ahad aritu kat dpn uma kin tu ek..

ikin : kin pon tak sure..tp papa kata anak yang pakcik tgn kudung tu..kin tatau sgt..

aku : ohh ye ke..ehh takpe²..sian kin..sorry kacau.kim salam ayong n mama ek..

pastu abis ckp tpon ngn kin..aku still tak puas hati..
coz mcm nak tau cite sbnrnya..
aku pon tpon eqa plak..
sbbnya eqa dok tmn melur jgk..
eqa ni kwn merangkap adik angkat la konon..
aku kenal dia masa zaman lepak cm dulu..

aku : oit..ko katne?

eqa : dah kat uma kak..baru balik ofis..

aku : heheh..qa,sapa meninggal ahad lepas..

eqa : ha..tu la ayah baru cerita kat eqa ni..ayah kata remy meninggal

aku : hah serius ke wei..td akak tanya abg kedai bawah tu..dia pon kata remy..

eqa : a'a kak..ayah kata kene langgar lari..dkt junction 7e tu..dgr citenya, pkl 2/3 pagi..si remy
tgh jalan kaki kat situ..time tu hujan,tp tak lebat pon..bila org tu da langgar..dia terus
bla..then katanya si remy ni tercampak skali dgn bumper bawah kete tu..kalau tgk dr
bumper tu, kete myvi punya bumper..

aku : hish..jahatnya org tu..bistu sapa yang sedar?

eqa : kan tp tu ada rumah india yang baru renovate tu, org tu ada dgr bunyi kuat..tp dia takde la kuar tgk..bila da subuh agaknya, dia kuar n kebetulan jiran dia nak pg masjid, then dia ajak la jiran tu pg tgk..skali tgk, mayat si remy tu kat bawah bumper.

aku : yarabbi!!kesiannya dia..

eqa : tu la, ayah ckp..mlm yg b4 dia meninggal tu, ayah ada terjumpa remy kat kedai sblh 7e tu..dia mntk ayah singgitt..ayah kasi la..siap kasi rokok lagi tu..

aku : tuh aa..dia pon pna mntk duit kat akak ngn mak..kesian ekk dia..hish!jahat sungguh
org yang langgar dia tu kan..(pastu topic lain plak yang disembangkan..)

lepas letak je tpon ngn eqa, terus aku cari mak kat dapor..
aku pun cerita la apa yang eqa cite td tu...
mak pon kata la betul la mak kata remy tu..
hishh!!kesian sungguh..tp da ajal dia mcm tu..
innalillah..

ok!!ni pasal remy..
dia ni bukan la kawan aku or kawan emak pun..
dia ni dok tmn melur..sblh tmn aku tu la..
dia ni mcm "kureng" sikit..tp dia tak kacau org langsung..ayah dia plak kudung sblh tgn.tatau kenapa.
si remy ni, selalu jalan kaki dr uma dia pegi kedai or area kwsn yang berdekatan tmn tu je la...
(tak rasa dia pg jauh smp klcc or mana² ke kot kan)
takkira pukul berapa pon dia akan berjalan sorang²..
rasanya, sehari dkt 100 kali kot dia ulang alik..
kadang² kalau aku balik pkl 3/4 pagi pon..nmpk dia tgh jalan²..
xpun masa pkl 630 aku kuar nak g keje pon, kadang² nmpk dia tgh jln sorang..
mak selalu suh aku ikut remy tu jalan²..katanya bole eksesais(hah!perli aku..haha)
tuh la, dia mmg lsg tak kacau org..tp kadang² dia mntk duit..
bukan byk pon..stakat singgit ke..50 posen ke..
dia kata nak beli air la or makanan..
bila dia nak mntk, dia akan ckp camni.."kak, mntk singgit..mie haus la.."
tp kadang² dia tipu..dia kata nak beli air..tp bila da dpt duit, dia masuk kedai beli rokok..ahah
kadang² ada jgk nmpk dia pow rokok..
rasanya setiap kali dia mntk sure org akan kasi la..
sebab kesian kan..

teringat aritu,
masa aku tgh lepak kat mamak ngn mak smbl tunggu adik abis tuition..
tetiba remy dtg kat meja kitorang mntk singgit..
mak aku pon kasi..
pastu aku yang tak smp hati ni..aku pon tmbh lg..
pastu aku sound dia.."ha!pegi beli makanan...jgn beli rokok.."
dia jawab"hehe..terima kasih kak"
then dia pusing je..terus g kaunter kedai tu..terus dia beli rokok..
aku ngn mak gelak je..mengong sungguh!

tp tuh la..
da nasib remy tu...
zalim sungguh org yang langgar dia tu..
atleast.....(hish, tak tau aku nak ckp camne..tp mungkin org yg langgar remy tu je tau apa perasaan n apa yang dia perlu buat masa tu kan..off coz dia nak slmtkan diri dia..)
papepon, semoga arwah tu dicucuri rahmat n diletakkan dlm golongan org beriman sungguhpun dia kurang sempurna..amin...


psstt... dlm cerita ni, aku nmpk sungguh bz body sbnrnya kan!

Monday, June 9, 2008

cuba sekali pastu nak lagi..

aritu, kan aku ada g interbiu kat sucklam(shah alam) tu kan..
katanya, dapat or tadapat, dia nak kol senin or selasa lepas..
ni da masuk selasa berikut nya lagi..
but still takde..
so consider tak dpt la ...(
mebi bkn rezki, pasrah..sob,sobb.. )
ok jgk rasanya tak dpt, sbbnya kalau dpt, aku kene buat marketing..
hish!ai mmg tak minat la nak market² product ni..
tp kalau market diri sendiri, tu mmg ai suka..
ahah..

time lepas dpt tau yang aku nak kene g interbiu tu..
gile bersemangat..
balik dr ofis, terus pg saloon n set rambut..
ahaha..meroyan sungguh!!
maklom la, lama da tak g interbiu..
so semangat tu kene lebih kot kan..
selalunya kalau da cuci, aku akan suh blow biasa je...
tp aritu saja je nak menge"test"...aku suh cina tu buat rambut gulung² tu..eh perm ek??
memula mcm yakin tak yakin je nak buat rambut pesen gitu..
takot bila da siap nanti...aku yang buruk lagi huduh ni, akan nmpk lg huduh..
tp cina tu pandai la pulak, dia kata kalau aku buat mcm tu,nmpk lagi matang..
ahaha.kiranya aku kalau rambut lurus je...nmpk mcm budak² la ek..tak sesuaiii sungguh!
so dgn macho aku suh dia buat jgk..
masa dia tgh buat tu...mcm risau jgk weihh..
tp ilek je..lama jgk dia menggulung rambut aku..
bila da siap...wah!!! saya suka la!!!
i look different..eceehh!!!

tadaaa!!!
ni la hasil nukilan cina² kat saloon tu keatas rambut aku..
aku mcm nak kasi permanent rambut aku mcm ni je...sesuai ke ha??



Sunday, June 8, 2008

hujung minggu saya..

lepas keje jemaat lepas,
terus balik uma,
packing² baju semua,
n terus gerak g banting ruma makcik..
mak yang drive..aku seperti biasa..aku mmg telah ditetapkan untuk menjadi co.pilot je..hehe
wah!sonok pulak rasanya..
bukan ada special okesyen pon kat sana,cuma nak g sana sbb nak main dgn anak² buah..maklumla kan cuti sekola..so semua berkumpul kat situ..kiranya anak² buah aku ni adalah cucu kepada makcik aku dan anak kepada sepupu aku.(sepupu aku punya anak la) aku kan belom ada anak buah sendiri..so terpaksa la mengada² dengan anak cucu org lain kan..
kesian mak aku kan..dia sure nak cucu kan..
sooobb..sobb..tungggu ye mak..
nanti ai kawen la...aipon da tasabar ni..eheh..gatai!

sesampai mlm tu, semua org yang ada kat uma makcik aku tu mcm tekejutla..
sbbnya family aku dtg malam secara suprise..
tak bg tau langsung kat tuan empunya rumah yang kitorang ni nak dtg tido uma dia..
seb bek sesampai je, ada je org kat uma..kalau tak, tak pasal² terpaksa balik ampang or tido je dlm kete kan..hah!baru padan muka aku..sbbnya ni semua idea aku yang suruh mak buat mcm tu..:)

sabtu siang tu, takde ektiviti yang menarik pon..
aku just baring2 dan membuli anak² buah aku tu..
ala..bukan buli apa pon..sakat sikit² je..
saja nak dgr dorang jerit, baru meriah kan..
pastu lepas minum ptg tu, budak² tu merengek kat kakak sepupu aku tu coz nak ajak gi funfair..
ahah..pastu sepupu aku pon ajak escott dia pegi funfair tu..suh tolong jaga budak² tu sekali..
sbb suami dia tak ikut balik..so aku la kene kan!huh...menci ai tau..kene jadi bibik plak..

setelah dipaksa...aku pon siap² a lepas maghrib tu..ada jugak cobaan untuk mengajak emak dan makcik aku join sekali..tp dorang lagi malas dr aku ghuperrnya..so nak tanak..aku mmg wajib kene pergi.kalau tak, ada pulak yang tecicir kan..tp seb bek budak² tu tak lasak bin buas..so under control la..

ni dlm kete..masa on da way..(im, fatin & nuha tu la anak buah aku..dan adik,adik bongsu aku)

maklongkang n nuha..budak nuha ni comel..dia bada 4 lesung batu pipit..2 kanan, 2 kiri

motif : pic montot mereke

posing lagi b4 berjudi bermain kat situ..yang mulot senget tu adik!dia mmg suka buat mulot camtu kalau amik gambar ngn aku..benci sungguh!

memula, si im n nuha nek metahon..berani sungguh!

pastu, si nuha ngn fatin naik bendalah ni..tp aku tatau apa nama bendalah ni..langsung tak mencabar pon..sesuai utk fatin je bendalah ni aku rasa..sbbnya dia masih kanak² ribena n nuha pulak da dajah 3..

pastu si im ngn nuha naik apa ntah ni..aku panggil umbrella je..sbb dia ada atap bentuk payung..tp aku rasa scary siot bendalah ni..masa dia nak naikkan org lain..dia pusingkan bendalah tu..then dia stop kat atas..so tergantung je kaki si nuha ngn im tu..aku plak yang kecut perut kat bawah tu kan..:)

masa ni umbrella tu tgh pusing²...

turun je dr umbrella ni, dorang dok komplen bendalah ni tak bes..bosan katanya..
bosan ke takot??

eleh, ckp je takot..takpayah aa malu² nak ngaku..mcm la maklong tatau kan..sbbnya kalau maklong naik pon, bole tecicir air kencing maklong kot..haha..

pastu si im ngn nuha nak naik bummper car plak..
harusla aku kene layankan lagi..takpe..ai takkisa..:)
si fatin ngn ibu dia ntah mana²..
ibu dia kene layan fatin main bendalah yang tak mencabar ..
sbbnya fatin tu masih kanak² ribena lagi..so mana bole naik bendalah mcm im ngn nuha..

terror budak si im ni drive..aku igtkan dia nak share 1 kete ngn nuha..tp ghupernya sorang 1...layankan je aa

ni nuha, apa ntah di menungkannya tu...si nuha tak terror sgt drive mcm abg dia..sbb tu ada budak bertenggek kat kete nuha tu..dia kene tolong nuha masa memula start drive tu..

stop je bummper car tu, bole plak dorang nak ajak masuk rumah hantu..
hah!!tak kuasa aku ok..cukup aa sekali kot aku masuk ruma hantu kat melaka aritu..
tak de kuasa nak masuk lagi..mengarut sungguh ruma hantu tu..(mengarut ke takot?)
permintaan dorang kali ni mmg ditolak mentah² oleh aku..aaha..padan muka!
so aku ajak bebudak tu duduk..sakit plak otot² aku ni berdiri lama..
aku cari port kat tmpt cabutan bertuah..td aku nmpk, kat situ ada kusi..
saje je aku nak duduk situ sebenarnya..mana nak tau, dpt bawak balik patung doremon ke, piano ke, air tin ke..eheh

ni masa aku tmpg duduk kat tmpt cabutan bertuah tu..:)

pastu, si ibu fatin ajak aku naik metahon pulak..
adoii ni la paling aku tak suka sebenarnya..
dia takkan tatau aku ni pentakot..di ajaknya naik bendalah tu..

nak tanak, aku tepaksa la ckp "OK" kat dia...
mana taknya..kalau aku ckp tanak or takot,sure kene gelak dek dorang kan..

so dgn penuh ego yang tebal dan tinggi..
aku dgn machonya dan hensem terus pg beli token n terus g kat tmpt naik metahon tu..

tp masa tu bole plak tak snap pic sendiri kan..hah!mana taknya..start je aku duduk dlm tu...aku da pk mcm².aku pk mcm mana kalau aku tercampak ke..apa ke..
haha..sungguh kampung saya ni!
pastu si ibu fatin tanya kenapa diam..then aku pon jawab takot..

si ibu fatin ckp kat aku lagi.."long, benda ni kalau berat kita tak sama or salah sorang lg berat..nnt dia hayun kuat tau.."
aku.."hah ye ke"..pastu terus aa aku baca doa.sepanjang² benda tu pusing..aku dok baca bismillah..langsung tak bercakap or berbunyi langsung aku..
yarabbi!!!tuhan je tau kot perasaan aku masa tu..
mcm ada crocodile in my stomach..
ahaha...dlm 5 minit je bendalah tu pusing..so bila dia stop,
aku ckp kat ibu fatin..loh!!kejap je..hish!tak mencabar langsung..
awkawkak..itu hanya tipu!
aku sgt takot masa tu..rasa mcm nak suh budak yang jaga mesen tu bentikan je sekejap n bagi aku turun..pastu baru dorang sambung pusing..

banyak cantik muka aku kan!(cantik kot..;)

elok je aku turun metahon,
adik ngn im pulak nak naik..
wah!im ni super berani la..
td da naik ngn nuha..ni nak naik ngn pak usu plak..
so aku layankan lagi..

si ibu fatin pegi mana ntah..dia layan si nuha ngn fatin..

ni masa adik ngn im..tp tak clear sgt..sbb bendalah tu tgh pusing aku amik gmbr dorang..:)

so turun je adik ngn si im dr metahon tu..
tetiba hujan rintik² air begelora..
so itu menandakan kami harus pulang ke pangkal jalan rumah..\
sebelum balik tu..smpt la kitorang snap gambar bersama²..


ni posing mak budak n budak²
aku takde dlm gmbr ni..

ha!!ni baru ada pic aku..:)

las skali..pic aku ngn im..
budak ni sibuk nak makan plak lepas main² td..
baru terasa lapar gamaknya..
kalau tak, nak suruh mkn ya amatlah susah..

kalau nak tau..
selama 25 tahun aku hidup kat dunia ni..
baru 3/4 kali kot aku g funfair..kesian kan!
tp bukan sbb mak or abah tak kasi pegi ke apa..
tp itu kehendak hati aku sendiri..
sbbnya aku ni pentakott..so buang masa je kalau aku pegi kalau tak main² bendalah tu kan..
hehee..


~~~nuha dan im adalah adik beradik..
~~~nuha & im adalah sepupu kepada fatin

Wednesday, June 4, 2008

begini la nasib....

yarabbbii...lmbt sungguh masa berlalu ..
rasanya mcm dah lama gile da aku kat hopis utk arini..
bosan nya lahaiiiiiiiiiii~~~

td aku kuar g hantar tender rtm tu..
kat menara pkns pj..
wahh!!ramai gile org tgh megantar tender² ..sungguh mencabar ni!!
so aku pon trus cari port utk mengisi borang..
halamak!!nak kene isi 4 borang la..penat ai tau..
tamak sungguh kampeni aku ni..nak masuk tender bnyk2..
ntah dapat ke tak..hehe..harap² dapat la kan..ujung tahun, bole dpt bonus patblas bulan..:)

so sesambil aku mengisi borang tu, ada la terdengar org² kat situ tgh beborak..
semua dok cite pasal issue hangat arini, "rhegerrr minyak"..hahaha
aku terdengar ada org cite, ada kwn dia isi minyak kancil full tank 60 hengget!
perghh gile happpperr!!!
60 hengget, full tank utk kancil..camne plak utk kete mesdis ke?bmw ke? pejot ke? myv ke? siputbebi ke(savy)? kete mahal² tu ke kan..off kos lagi mahal kete ko tu..lg banyakla ko nak kene isi minyak..
ish!!nasib badan kan...

dalam kecoh² pasal rhegerrr minyak naik..aku takde la kisah sgt kot..eheh..
sbbnya, aku kan...kan...kan..
ha!!aku mana reti drive..
lesen takde...kete takde..
so aku takla risau sgt pasal rheger minyak naik ke..turun ke..
tp sekarang ni aku risau...kalau rheger minyak da naik,kompom tambang lrt/bus/teksi pon akan naik la jugakkan.dah la aku nek transport² ni tetiap hari..
mati aku..mati...

arghhh gile tak puas hati jgk sbnrnya aku...
semua nak naik..
beras naik..
minyak naik..
tambang public transport mebi naik..
tapi gaji pon naik jgk..tp walaupon naik, lepas tolak itu ini, itu ini...
maybe akan jadil negitif jgk la kan setiap bulan..
arghh!!!takde maknanya~~~



senyum seindah suria..

ni perbualan tipon antara aku dan kawan aku mlm td...


si dia : lambat u balik dr ofis hari ni..

aku : a'a ...kuar hopis pkl 8..pastu terus g hartamas, my friend nak isi minyak..

si dia : oooo

aku : u tau, kitorang tunggu turn nak isi minyak dr pkl 815 smp la pkl 920 gitu..eh u dah isi minyak ke?

si dia : takpayah..sama je..

aku : ok..

si dia : i rasa, lepas ni product pencuci muka utk oil control sure xlaku..

aku : *blur*..ehh knapa pulak??

si dia : ye la..kan minyak da naik..so semua org nak saving..minyak² kat muka tu bole simpan buat apa yang patut..

aku : aahaha..eh!!apsal u jahat sgt ni??

si dia : mana ada jahat..betul apa..

aku : tak baik tau..tp seb bek muka i bukan jenis berminyak..kalau tak i tergolong skali kan..

si dia : u xpe..bkn reti drive pon..nek lrt je. so takyah aa pk pon rege minyak naik ke tak..

aku : takde maknanya...tak lama lg confirm lrt pon nek harga..

si dia : u dgr cite tak..kat langkawi tgh ramai org sgt skrg ni..

aku : eh, kenapa plak?

si dia : semua nak cari gamat..nak buat minyak..pasni confirm minyak gamat pon naik harga..

aku : ahahh..jahat sungguh u ni kan...

...ahaha..mengong jugak mamat ni tau.ntah hape lg dia mengarot pastu..tp takyah cite la cite seterusnya..heart to heart.chewahh!!takde la..sembang² je..tp lepas je ckp tipon ngn dia..terus aku meniduri dengan lenanya smp la ke pagi..