Saturday, December 20, 2008

t.a.g.

yuhuuu kengkawan..
lately ni aku tau aku byk hutang tag ngn korang..
tp sorry la..still tak berkesempatan nak buat..
xpe2..akan ku pastikan aku buat semuanya..
tp take time la ek...
by da way, kali ni aku buat tagged yg diberi oleh noya dulu ekk..
esok2 korang punya la....
so layan a...

1. Do you think you're HOT?

- yeah... i'm a HOT-HOT Manja…ahhaha

2. Upload your favourite picture (s) of you.




3. What do you like that pictures.

- : sbb aku rasa mcm artis or mak datin la...(hahaha..matilah aku!)

- : rasanya ni la satu2 nya pic family aku..dorang tu susah betul nak bergambar..

- : tak tau sbb apa..tp aku suka pic ni...(yan & eli pon sama jgk suka pic ni kan..)

-: aku rasa mcm smart je..

p/s: matilah...ni semua pic lama yg di ambil dlm peti simpanan mespes...skang aku da jadi tasuka bergambar la..

4. When was the last time you ate pizza?

-tak hengat la…

5. The last song u listened to?

-apantah tajuk dia...aku ni main dgr je lagu, tp tajuk tatau..

6. What r u doing rite now beside this?

-makan roti butterscoth (sedap wehh)

7. What name would u prefer besides yours?

- "adik"..sbbnya nnt bole terasa muda sokmo...

8. People I Tag :

1) elipas

2) yannadei

3) sikpah

4) widada

5) harun salim bachik (ada ke??)..sesapa je yg nak buat la..

6) kacuk a.k.a fifi farisha farina

8. Who is no. 1?

kekasih gelap ku…hahaa..

9. Who is no. 2?

-yannadei..dia seorang yg baik hati.penyelamat aku bila dlm kecemasan..pendengar setia..i miss u hot mummy!

10. Say something about no. 5

-seorang pelakon yg aku cuma kenal dia dr nama n kat tv je..jumpa tak pna...

11. How about no. 4?

- kecik molek cipi api n diam2 ubi berisi..

12. Who is no. 3?

- eli kata, dia PAHMELA ANDERSON versi MALAYSIA..

13. Finally, tell about no. 6

-waktu siang, org panggil dia kacuk...kalau lps pkl 12mlm, dia akan bertukar jd FIFI FARISHA FARINA..hahah.

Friday, December 19, 2008

puan boss..

smlm masa balik keje..
tetiba aku dpt 1 sms..
sms tu mcm ni...

"nisa, esok tgk Cerekarama TV3, pkl 10 ye!"

ha..kalau korang nak tau..
sms tu puan boss yang anta..
ahahhaa..

ekceli puan boss suh tgk drama yg co. aku buat..
maybe puan boss teringat yg aku pon ada terlibat secara tak lgsg time tu..
uarghh terharu akkkakk di buatnya..
papepon..tenkiu puan bos..(mcm la dia baca kan...)

sure puan boss rindu kat aku kan..
aku pon rindu jgk.
tp canner..zaman kan da berubah, nak tanak kene ikut peredaran zaman la kan...

tenkiu puan boss..
nnt ada masa lapang, saya dtg lawat puan boss yer..

(ekceli aku lebih rindukan kawan2 kat ofis lama..serius!lama betul aku tak jmp dorang...)

Sunday, December 14, 2008

udang bakar

yuhuuu kengkawan...
rindunya lahai..
lama sungguh aku bercuti dr menghapdep blog kan..
biasa la..cuaca tak menentu skang ni,so aku pon tetiba terikut tak menentu jgk..
hehee.

smlm aku ada department day..
kira mcm family day jgk a..tp utk department aku je..
kitorang buat kat agrotek resort je kat langat tu..
ekceli benda tu aku kene handle ngn ada 2/3 org staff lagi..
cuak jgk aku..sbb ni 1st time aku nak organize benda agak besar...
tp so far, alhamdulillah aa..
semua nya berjalan dgn lancar kan...

sonok jgk upenya kat situ.
sbb ada sungai semua.
tp tu la...pic aku tak transfer lg..
nenanti la ek..

tp aku nak tunjuk korang 1 pic ni..
pic muka aku kene sunburn..
bole???


ahhaa..
mcm udang kene bakar kan??
gile betul..malu aku nak g keje esok..
kalau rasa2 nak cuti je bole tak??
hahahah

Friday, November 28, 2008

kacau

beb..
serius aku nak ckp ni..
skang aku berada dlm keadaan emosi kurang best..
rasa nak nangis la...apa la...
dlm kepala otak ni pk mcm2..
mmg aku tgh berhormon tak betul.
tp ntah la...
walaupon aku ni nampak mcm pempuan gagah yg hensem..
tp aku tetap seorang wanita (chewahh) yg lemah lembut

eeee tak suka weh bila ada perasaan mcm ni...
tp nak wat camne je kan...
ggggggggrrrrrrrr
i need someone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tapi???????????

hurm....

kenapa aa mcm ni?

skang ni aku rasa aku ni bukan niesa yg dulu.
taktau la kenapa aku jd mcm ni..

hurmm maybe sebab lately ni aku rasa mcm malas nak buat ektiviti yg selalu aku buat dulu..
mcm online sokmo ke..
g lepak2 smp tak igt uma ke
atau apa2 sahaja ektibiti sosial..

sbb apa ek??
nak kata aku da tua sgt..
tak lagi..masih bergetah lagi..
tp pahal ntah..

dah dkt sebulan aku pk apa yg da jd kat aku ni..
akhirnya baru arini aku dpt jawapannya..
sure korang nak tau kenapa kan...
meh aku bg tau meh...





ha sbb aku mcm ni la skang buat aku berubah kot kan..
korang rasa??

Sunday, November 16, 2008

feberet!

aku suka lagu ni...
layan siot..
cuba korang dgr...
tajuk dia tanpa kekasihku by agnes monica

Friday, November 14, 2008

kakikukeko

sedar tak sedar,
da sebulan lebih aku kat tmpt baru..
oleh itu, secara tak langsung jgk da sebulan lebih aku meninggalkan puan bos..
apa la kabar puan boss ek..sihat ke dia?
makan ke dia??maju ke bisnes dia tanpa aku???(ahahah mcm la bagus!)

setelah sebulan lebih aku keje situ..
arini utk pertama kalinya aku balik lmbt dr ofis..
pkl 930 baru balik baru kuar ofis weh....
kalau tak, pkl 515 je aku da ca alip but (eja la kalau pandai!)
ahaha..percaya tak percaya la kan...skang aku da byk keje siot..
satu perubahan yg drastik kat aku...
ye la...dulu masa kat opis puan bos asik la komplen tade keje..
tp skang..sendiri mau hingat..
so rasakan la niesa..ahahaha..
tp takpe..aku ok je...

td masa kuar dr ofis
trus g tunggu bus..
seb baik kejap je..
kalau x, mau aku maki seorang diri..
ehehhee..

nenaik je bus,
semua seat da penuh..
cuma seat blkg sekali je ada..
ikutkan hati mmg takmo duduk seat belakang tu..
tp disebabkan aku da tak larat..
so slumber je a..

masa aku nak duduk,
ada la sorang indun pompuan ni dok tgh2.
sepatutnya dia ketepi la sikit sbb nak bg ruang aku yang kecik besar masuk..
ni tidak..asik la dok bersembang...aku dok panggil kak oo kak pon buat tak tau...
geram betul aku...

then bila aku da panggil 2/3 kali tak dgr..
aku pon himpit je muka dia n masuk..
elok je aku masuk time tu, tetiba betis aku rasa sakit..
then bila da duduk tu...aku usik2 betis aku tu...tgk berdarah..
perghh gile pedih siot..
time tu aku biar je..
da la sempit..si minah indon tu dok himpit2 aku plak....
perghh hangin betul aku time tu..
seb baik tak lama dr tu, dia turun..
bila elok je dia turun, aku pon terus belek betis aku..
perghh patut aa pedih..luka siot...
eeeee ni semua indon tu punya salah!musibat betul...




ha tu tiang letrik betis aku yg luka tu..
sakit siot..luka dia agak dlm..ntah kena apa ntah kat bawah kusi tu.. cipetlok sungguh!
buruk siot..abis la,confirm nnt hantaraan aku kene discount..


pssst..ada sesapa nak beli aku tak??harga aku da turun disebabkan kececatan di betis aku yg besar tu..ahahaha (gile desprate kan..)

Thursday, November 13, 2008

damn!!!

i reallly miss some one!



hurmm...enough said!

Tuesday, November 11, 2008

pendapat?

sorry kengkawan..
aku tau byk janji aku yg tak kotakan lagi..
tp disebabkan aku still tidak berkesempatan..
so ampun maaf dipinta la eh..

serius aku ckp..
skang ni jd malas pulak..
rasa mcm nak lupakan je blog ni..
tp ntah la..

apa pendapat korang kalau aku nak tutup je blog ni?
sure takpe kan...

Friday, November 7, 2008

skang ni

ada 1 pg tu..
bebangun tido..tetiba mak ckp camni..
"eh semenjak kamu keje baru ni..pandai tido awal ek..kalau dulu..."
tak smpt mak teruskan kata2..aku pon jawab la..."tido awal salah.tido lmbt salah.."
ahaaha..

manataknya..
semenjak aku start kje tmpt baru ni..
pkl 9/10 da masuk bilik tido..
lgpon agak penat weh..keje aku agak byk jgk la..
berbeza kalau nak di bandingkan masa keje ngn puan boss dulu..

skang ni pon aku just g keje, balik keje..
xde menyinggah mana..
bkn xmo lpk...tp bila da malas n penat, tu yg tak mo tu...
lgpon eli kan da jauh..

tp aritu aku balik keje..
g lepak ngn kawan2 kat opis baru..
yearp aku da ada kawan..
dorang ni pon mental mcm aku jgk..
ahaha..seb baik ada kawan sekepala..
kalau tak..
mati kutu aku..

kitorang g lpk oldtown cafe waterfront je..
lgpon dr ofis tak jauh sgt..
so lepak2 dr pkl 6 smp 8 je camtu..
then balik..

masa tgh melepak tu..
baru aku tau, dorang ni pon camera freak!
hahaha..elok sgt la tu kan..
:)

so marilah melayan gambar...
tp takla byk sgt..


tu aku ngn alin..cuba tgk muka aku da bulat mcm kuali..hish!musibat sungguh!

e.e & alin..dorang ni duta oldtown!
gaya lebih je dorang ni..


budgect abis!


alin, aku & awinn..


Thursday, November 6, 2008

huhu

kengkawan...
sory aku tak smpt update 2/3 hari ni..
agak bz n malas la..
byk benda nak kene buat..
so nnt bila smpt aku update la yer..

utk melepaskan rindu korang kat aku..(haha..rindu ke?)
aku saja je nak tepek pic aku ala2 emo gitu..
so sila layankan sahaja...

ni da latest pic aku..
sabtu lepas...
sgt sehat kan saya skrg...
:)

Tuesday, November 4, 2008

warkah cinta!

ni aku nak share surat yg bf aku kasi kat aku..
sgt hampeh kan..
ahhaha..
(kopipes dr mail sahaja!)

Hello sayang...

kenapa sayang tak nak angkat tepon bila abg call handset sayang tadi... janganlah sayang merajuk lelama sangat, betui... abg tersangatlah rindu kat sayang..... walaupun muka abg ni agak macho dan comel.... janganlah sayang jeles kat abg kalau-kalau ada awek lain yang asyik pandang-pandang dan senyum-senyum kat abg masa kita gi dating.... biasa la tuh...



Apa...tak muat...??? kan sayang dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi... apsal la tak muat pulaks.... janganlah sayang risau.... duit cincin yang sayang bayarkan tadi..esok-esok abg bayarla balik kat sayang..... sayang pun sedia maklum....abg bukannya takde duit.. tapi duit tu abg dah belikan graphic card baru kat pc abg.... RAM pun abg dah beli yg baru... tambah lagi sekeping...kasi power sikit.... tu belum masuk nak tukar hardd! isk baru lagi tuh....



Abg tau sayang marah sebab abg yang selamba katak jer... melompat longkang depan kedai apek tu tadi... tanpa menunggu sayang melintas titi.... bukan abg tak gentleman.. tapi abg cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana.... maafkan abg...tobat. . lain kali abg tak buat lagi.......



Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi...sorry la... abg ingatkan nak test jer mee goreng sayang tuh..... soksek..soksek. ..masa sayang gi toilet.. tak perasan pulak..dah abih... sedaaaaaaappppp. ...!! tapi kan abg dah ganti ngan roti canai kosong abg?? tak sedap ker roti canai kosong tuhh??? udah ler tu... .janganla merajuk lama lama...



Oh yaa..!! henset kita ni kita tukar dulu la yee... abg pinjam jaap henset sayang... nanti abg tukaq la balik.... sayangkan ader handbag besar..senang nak simpan henset abg yg besar tu... Hehehehe .! . henset sayang kecik...buleh abg simpan dalam kocek abg...



Betuuuul.... .......! semalam abg dah booked tiket citer Salon tuh... abg ingat la kan... cashier cineplex tu lupa nak key in dalam komputer dia la... pasal tu la tiket dah abis..... lagi satu....sampin dan songkok ayah sayang yang abg pinjam utk hariraya aritu... kira pinjam terus la yee.... boleh gaks guna masa ari nikah kita esok-esok... bukan abg taknak beli baru... tapi sayang la...benda elok lagi... buat apa nak beli baru kannn... tapi sayang jgn bagitau kat ayah sayang plaks... ayah sayang sure tak pasan punya sebab nanti abg dye la sampin tu ngan kaler lain....



Buat masa ni motor abg masih dlm wokshop.. ntah apa ntah pomen tu buat tak siap-siap lagi... jadi Gen2 sayang ni...kira abg pakai dulu la yee utk pergi keje... sayang bukan tak tau... tempat keje abg kan jauh... sayang pergi keje naik LRT pun bolehh...... ..! ...



Lagi satuu.... besok sampai kat opis sayang nanti.....sayang tlg bank-in kan RM300 kat akaun abg ye... bukan apa...Gen2 sayang ni kuat mentekedarah minyakk betuii... motor kapcai abg pun tak camni...



Okeyla sayang...dah cakap lama ni... jgn lupa top up kan prepaid abg nii... esok2 senang abg nak call sayang lagi...



bye-byee....



Regards,



ctie
-luv ya-

Sunday, November 2, 2008

di rumah

aku nak teka ni
kalau korang online kat uma..
confirm port korang best kan..
sure korang lepak kat bilik ke..hall ke or mmg ada bilik computer kan..
walaupon best korang confirm takle nak lwn ngn best aku..

sbbnya kalau korang nak tau..
kalau aku nak online kat uma..
aku terpaksa online kat dapor..
sbbnya dr dapor aku ni bole dpt wireless dr taman sebelah..
hahahha..




ha tu la port aku.. (sila abaikan pic background yg ada..)
sgt kesian kan...
walaupon port dia kurang menarik..
tp aku takkisa..janji aku dpt online..
hehe...

Saturday, November 1, 2008

janji

kengkawan
sorry ek...hajat di hati wiken ni nak update bebanyak cite..
tp keadaan kurang mengizin kan..
nnt aku kotakan janji aku tu yer..
tp kalau aku tak kotakan jgk..
sila sepak montot saya laju2...
ahahha..matilah aku...
:)

sepatuku



korang confirm tau tak kenapa aku letak gambar2 selipar buruk ni..
meh aku cite…

sebab siper ni aaa aku mood aku swing aritu..
haha..ye ke...
ntah2 aku rasa mcm bagus je..
ye la disebabkan aku sorang..
semua kat opis tu dpt tempias..
hahaha nasib la kan..

ekceli camni..
aku ni jenis tak biasa nak bergerak smbl buat keje pakai kasut..
nak2 nya kalau kasut ada tumit sikit tu or heels or bertutup..
ye la..susa nak gerak wehh..kang kalau aku jalan hegeh2 kata aku tak effective pulak kan..
so disebabkan kurang keselesaan…aku pon bawak aa sandle buruk aku tu..(kat sini takle pkai sipar jepun, melainkan nak g amik wudhuk)

memandangkan sipar ni usia dia agak tua..
x smp 2 minggu dia kat tmpt baru, dia pun pergi menyahut seruan tong sampah…
ahahhaa..xbole bla siot..bole plak dia putus kan…
dah la time tu budgect akak agak kurang stabil utk beli sipar baru..
then aku pon bawak je la sipar yg aku rasa agak sesuai utk dipakai kat opis tu..


ha...sipar ni aa aku bawak..
tak rupe sipar jepun sgt kot kan.
so aku pon slumber je a pakai..

nak dijadikan cite...
ari apa ntah aritu..
aku nak g amik barang kat hr..
aku pki la sipar tu..sementara nak settle tu..
tetiba ada sorang akak hr cuit aku n ckp camni..."tu sipar tu.."
then aku sengeh je la n buat xtau..

so lepas settle semua..
aku pon balik tmpt aku..
tetiba check email..
tetiba terus kuar memo siot..
hahaha..
mengong sungguh..

lepas tu tetiba mood aku swing..
ye aa kot..mmg tade pape pon..
tp ntah..rasa mcm tak bes..
maybe aku tak biasa la ngn keadaan kat situ..
masa kat ofis puan bos dulu bebas..tp sini mcm2 aku kene tukar..

ha...bila mood aku da swing..
mula a aku malas nak buat pape kan..
pastu tetiba aku terpk..(menyedapkan diri sendiri)
ehh ok la tu kot dpt memo..
kiranya mcm cipta rekod apa..
tak smp sbln, aku da buatkan akak hr kuarkan memo utk semua org..
perghh hebat jgk aku ni rupenya..
ehehhehe

Friday, October 31, 2008

mekacihh

yuhuuu~~~
kengkawan!aku nak cite ni..
ujung minggu ni aku dpt online smp lebam
sebabnya kekasih gelap aku bg pnjm laptop dia..
ye la, aku kan miskin hina papa kedana..
mana mampu nak beli sendiri..lgpon pc aku pon mmg da lama rosak..
so memandangkan aku yg laparkan internet tu..so mungkin dia kesian tgk aku..
tu yg dia bg aku guna sementara dia balik paris..
papepon, tengkiu bebeh..i sgt terharu u tau..
*i janji i akan update byk2 sgt cerita yg tertinggal ye...:)*

kalau korang nak tatau sapa kekasih gelap aku..
ni aku bg tepek pic dia..


*oi saiton aku curi pic ko dlm taptop ni...mintak maap yer..:)

Wednesday, October 29, 2008

sampai hukum

arini aku takde mood..

mungkin kurang tido or mungkin ada benda tak kene or mungkin kurang makan or mungkin kurang kasih sayang or mungkin mungkin mungkin mungkin papejelah..



smlm je, aku dpt 3 berita sedih..

3 org aku kenal telah pergi utk selamannya..

2 org tu, sedara bau2 kentut dan sorang lagi kawan aku yg aku kenal dr sorang kawan yg lain..

w’pun aku tak la rapat ngn dorang..tp sedih jgk la bila dpt tau weh..

tp nak wat camne..Dah smp hukom..so kita yg ada ni, kene terima.

papepon semoga roh mereka diletakkan dlm golongan org yg beriman..(amin…alfatihah)


*aku nak private kan blog ni lepas ni..:)

Tuesday, October 28, 2008

tag

To nani…

Sorry lmbt buat tag ni..

Faham2 je la kan..

Ni pon aku kopipes dr blog ko, then aku emailkan ke mail aku..

Then smbl buat keje smbl buat tag ni..

Perghh terharu tak ko??

Ahahhaa

RULE #1 People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves

RULE #2 Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.

(perghh ada rules pulak tu…gile la!)

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?

Depands la mcm mana kejam dia buat kat aku…tp selalunya let it go..anggapje ada hikmah yg menunggu..cheeewahh..baikkan aku..ahahah

2. If you can have a dream to come true, what would it be?

Aku nak 3K…KURUS, KAWEN, KAYA

3. Whose butt would you like to kick?

Aku ni baik org nya..tak baik la nak sepak2 ni..ahhaa

4. What would you do with a billion dollars?

- g buat liposuction(biar buang semua lemak tepu dlm badan aku ni)

- g minang memana lelaki yg aku suka n sesuai utk dijadikan suami..(kan bes kalau betul2 bole)

- g shopping smp lupa diri..

- g holiday

- berenti keje utk beberapa bulan or tahun (selagi duit ada)

- beli lesen memandu

- amik sorang hair stylish letak kat uma aku..supaya senang dia nak set kan rambut aku bila aku perlu..(kiranya tak payah g saloon la)

- emmm mcm2 lagi la..kang aku tulis byk2, sure menyampah pulak org nak baca kot kan..

5. Will you fall in love with your bestfriend?

Susah kot…

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?

Aku ingin dicinta dan mencintaik..huhuh..

7. How long do you intend to wait for someone you really love?

Aku da takle nak tunggu2 ni..time is running out..so kalau lg cepat lagi bagus la..ahahhaa (rakus kan)

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?

Belom cuba belum tau..Selagi dia tak kawen, selagi tu still ada chance kot..

9. What do you pray each day for your loved one?

Hurm…

10. What takes you down the fastest?

Depands on situation jgk kot..aku kan cool..ahahaha

11. How would you see yourself in ten years time?

Mungkin da jadi seorang isteri solehah dan ibu mithali OR mungkin sibuk mendaftarkan diri kat rumah org2 tua..

Hahahahaha..

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?

-Internet (aku kat ofis yg xde intenet)

-Kwn2 aku yg mereng (eli & yan)..

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?

Cantik. Baik. Berbudi Bahse. Lemah Lembut. Rajin. (Sila belanja setelah dipuji..kalau x, rahsia bocor..ahhaa)

14. Would you rather be single and rich or married but poor?

Kalau nak kawen tp kaya bole tak??

15. What’s the first thing you do when you wake up?

Capai henpon…J

16. What’s the character must have in your partner?

Hurm hurmmm hurmmm

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?

Of course yang paling BEST..:)

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?

Akak takkisa, Mak OK jerr…ahhaha…maafkan je la..apa susah…lagiponkan skang org kata, what u give..u get back..Cuma lmbt ngn cepat je kan..so wait n see..:)

19. Do you prefer being single or having a relationship?

2-2 aku nak..ada relationship tp tak terikat sgt…sedar2 da kasi kad kawin je gitu..hahah

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?

Depands jgk la..kalau la tetiba aku dpt offer keje kat o/sea gaji ribu riban…so terpaksa la aku tinggalkan family aku kejap..then bila da byk duit…aku bawak la dorang dok ngn aku skali kan…apa susah…J

Kepada nama2 yg disertakan…sila buat yer…

- eli

- kuchalana

- dosh

- n.w.a.r (u know who r u!)

- sesapa je yang rajin…

Monday, October 27, 2008

sorry!

sorry kengkawan aku xsempat nak update,
xsempat nak baca blog...
n apa ntah lagi untuk mengreply komen or tagged..
tapi takpe..akan aku usaha sedaya upaya ye...

sabar ye kengkawan...
tunggu kemunculan aku...
ahahaha

Thursday, October 23, 2008

saya sakit!

aku demam!
aku demam!aku demam!
aku demam!aku demam!aku demam!
aku demam!aku demam!aku demam!aku demam!
aku demam!aku demam!aku demam!aku demam!aku demam!

wehh tak larat ni..
camne nak kije...
tp apakan daya, aku org baru kat sini kot kan..
so buat2 la gagah ye..

Wednesday, October 22, 2008

kamis dan sabtu

pagini mcm sunyi sepi je sekeliling aku..
coz dorang ada meeting ke apa
ntah..
so tenang je aku nak buat ap
a benda yg aku nak buat kan.


hurmm..kenapa aku ta
k pegi?
suka hati aku la kan..

hehehe..tak2..
tu utk engineer2 sahaja..

aku ni cuma kuali eh kuli ..

so takpayah aa nak sibuk2
pegi..


ekceli tatau nak cite pasal apa kan..
tp disebabkan mood raya n open house tu masih
happening
so aku nak cite pasal open house since kamis aritu..


kamis aritu uma yan ada buat makan2..
ekceli aku tatau pon dorang buat perancangan nak g uma
yan,
tetiba si eli msg kata kamis g uma yan..so aku pon on je la..


balik keje tu igtkan nak terus jmp eli kat lrt gombak..
tpdia plak lmbt sbb nak tunggu kawan2 lain utk gerak sekali..
so aku terpaksa buka pose kat cm dulu…


kenapa cm??
sbb cm tu bes bg aku..
lgpon aku da lama tak g sana…
walaupon dia agak sesak dgn mcm2 org,
tp aku suka lepak sana…tenangkot..

aku suka lepak sana sbb aku suka tgk org melukis tu..
walaupon aku tak pandai melukis..tp sukahati aku lakan nak lepak mana..
hahaha..


kalau korang nak tau..
aku start lepak sana time aku form 4..
ye! aku tau time tu masih budak sekola ..
tp aku ada cerita camne aku bole lepak sana..
nnt aku cite ..skang ni masa terhad..
so aku kene teruskan pasal open house dulu yerr..

Ha..maasa ni baru smp uma yan..
time tu da pkl 9++ kot..
gile lmbt..seb baik dia tak close house lagi..
kalau tak..mau kitorang makan kat kedai mamak je..
hahah..


memasuk uma dia…
1st yg aku cr, Si tomato…
(kitorang pnggl anak yan tomato..sbb pipi dia bulat mcm tomato)
kalau tak caya, cuba tgk pic ni…

ha!betul tak aku ckp..
comel n montel kan anak dia..
masa 1st time aku tgk dulu time tu kecik je lg....
tp skang ni da mcm sama besarngn aku je ..
ehh tak2..skang ni mcm da besar sikit la..
da pandai senyum…comel siot..
Uarghhh makin tak sabar nak kawen je rasanya aku ni..
Ahahha..(ye aku kan mmgpempuan gatal..)


lepas bergomol2 ngn si baby
kitorang pon makan..
uwaaaa…terharu aku tgk makanan yg yan hidangkan..
mana tak nya..kan aritu aku sebok2 nak makan lontong..
skali aritu aku tgk yan masak lontong wehhh…gile la..
(yan masak??biar la rahsia…)


ceriakan je muka aku bila tgk lontong..

lepas settle makan n gossiping,
kitorang smbg balik menggomol anak dia..
smbl tangkap2 gambar la kan..
then sembang2 kejap…pastu dlm pkl 11++ gerak balik..

Sabtu


sabtu aritu uma aku ada openhouse + birthday party utkadik..
ekceli mak malas nak buat..coz pnt nak masak n berkemas..
tp disebabkan adik nak sgt celebrate beday dia jgk
so kitorang pon buat la secara terpaksa..
ehh tak2..secara ikhlas la…


beday adik isnin aritu…20/10..
tp disebabkan next week mak ala2 bz..
sbb tu kitorang buat last wiken..
kiranya advance beday party utk adik n belated beday party utk aku.
ahahha..nak jgk menyelit kan.


ekceli tak ramai pon org dtg…(ye ke tak ramai)
cuma kawan2 terdekat n sedara mara je..
so kepada kengkawan yang tak terinvite tu..
sorry la ye..
maybe next time pulak..insyaallah..


pekata layan gambar je..
tetiba mcm bahye la pulak aku nak type pepanjang..

ha tu mak aku..
dia tgh tgk si yan menyusukan si tomato..
ye mak..along paham..
nnt along bg la mak cucu..
tp tak tau la bila..
Sabar ye..
ahahhaa

ni pulak masa tgh nyalakan lilin utk kek adik..
time tu dia sibuk nak potong
kek masa tu jgk..
coz kawan2 dia da nak gerak balik..

ni la beday boy…
lainkan muka dia ngn aku
dia ni umo baru 15..tp besar nya ya amat..
papepon hepi belated beday n semoga panjang umo n sukses..


ni plak kek sepupu aku bawak..
ekceli beday anak dia da day before open house uma aku tu..
so dia sesaja bawak kek utk celebratekan anak dia n sekali dgn yg lahir bln october dlm family kitorang tu..

(fatin=anak buah , ondak=uncle , nuha=anak buah , adik = adik aku & nisha = aku)


ni muka2 yg smbt beday bulan October dlm family kitorang..
sila abaikan si baju kuning n oren belang2 tu..
dorang sekadar interframer aje..
ahahah..

*ekceli byk lg gmbr..tp aku kene mintak rayu simpati mereka2 utk pass kan kat aku..aku skang malas nak amik gmbr dr kemere sendiri..

*gmbr yg aku letak ni semua aku amik dr kacuk..sorry beb aku tak smpt nak mntk permission!

Monday, October 20, 2008

KKK

Cerita bermula dari huruf K?

Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam, "Kenapa kau ketip kuku kaki kau,Ketam... kenapa?"

Ketam kata,
"Ku ketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut... kakakku kata, kalau kukuku kelurut, kita kena ketiplah!"

Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan, "Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?"
Ketam ketawa, "Kah..kah..kah. .kah..kih. .kih..kih. .kih.. Kuh..kuh..kuh. .kuh!! Kodok.. Kodok.. kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan? "

Kodok kata kepada Ketam, "Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?"
Ketam kata, "Kelakar."
"Kelakar ke kurang-ajar? " kata Kodok. Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok ketok kepala ketam kuat kadar kilat.

"kelekuk ! kepala Ketam kebengongan kerana kena ketukan Kodok.
Ketam kata, "Kodok.. Kodok.. kenapa kau ketok kepalaku? Kan kesakitan." Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepalanya kena ketok.

P/S:
Kalau kiranya korang kerja, kembali KERJA!

tak guna betul!!

Haruan makan anak

Seorang bapak memanggil anak gadisnya masuk kedalam bilik. Dialog dia lebih kurang macam ni la...

Bapak : Bedah, mai sini sat. Bapak nak tunjuk sesuatu ni.

Bedah : Ya bapak, ada apa?

Bapak : Mai masuk dalam bilik pastu tolong tutup semua tirai tingkap.

Bedah : Apa???!!! (isk? bapak aku ni? lain macam jerr)

Bapak : Dengar tak bapak kata.....

Bedah : Ya bapak, Bedah dengar... cuma Bedah tak percaya apa yang bapak kata ni.

Bapak : Betulll. Bapak suruh hang masuk dalam bilik pastu tutup semua tingkap.

Bedah pun dalam ragu-ragu tu, dia ikut jugak la apa yang bapak dia suruh. Sambil tu dok pikir gak laa... apa la bapak dia nak buat, dah la kat rumah.

Bapak : Okeh... mai duduk sebelah bapak. Heh? heh...

Bedah : Eh!!! bapak, Bedah kena keluar dari bilik ni. Sat lagi mak balik...abis aaaa.

Bapak : Tak payah risau... mai duduk sini cepat!!!! Jangan bagi bapak berkasar.

Bedah pun terpaksa la duduk jugak... hati dia takleh cakap laa... berdebar giler ahhh. Dalam kepala dok terbayang jadi apa la nanti kat dia.

Bapak : Cantikkk!!! Yiihaaa. Astalavista bebeh. Okeh, mai masuk dalam selimut bapak plak.

Bedah : Apa???!!!

Bapak : Masuk la cepat!!! Dok cakap banyak pulak. Bapak ikat mulut tu karang aaa.

Bedah : Bapak...Bedah takut laaa. (nak nangis)

Bapak : Bedah, tengok ni

Bedah tak sanggup nak tengok... dia pejamkan mata. Dia tahu, bapak dia dok buang tebiat. Bapak dia dah gila. Kiranya, bapak dia tunjuk tu konon-konon nak intro dulu ler tu. Tapi dalam hati, Bedah teringin gak la nak tengok.
Dia pun bukak la mata sikit.

Bapak : Cantik tak jam G-Shock baru bapak ni. Dia ader cahaya bila gelap. Mahal nih!!! Dah, pegi keluar.

*sorry beb!aku takde kesempatan nak type entry lain..ni aku kopipes sahaja..cukop la sekadar menaikkan ranking yg dah ketinggalan ni..ahhaa..

Wednesday, October 15, 2008

dipagi raya..


ha...ni gambar masa raya aritu..
baru skang aku nak letakkan..
ekceli ada byk lg..
memandang tak sempat..
nenanti aku letak yang lain ye...
:)

Tuesday, October 14, 2008

si bohsia tua

mengantuk gile ni..

pahal ntah..

bos plak meeting..

keje semua da settle stakat ni..

then apa aku nak buat??

takkan nak tido kot..

kalau opis puan boss bole aa..

ni bukan lagi..

tu la gunanya intenet kan..

bole mengisi masa lapang aku ni..

hehhee..


masuk arini, da 2 ari aku puasa..

puasa ganti+puasa 6+ diet..

gile wehh…aku rasa badan aku da mcm apa je ni..

selera makan aku skang ni terlampau2..

benci plak aku kat diri sendiri..


since aku start keje sini

semua entry yg aku post,

aku type kat ofis, pastu aku send kat email…

then bila ada kesempatan guna pc yg ada tenet tu..

baru aku kopipes kat blog..xpon terpaksa g cc la kan..

uawauw..kesiannn


ekceli kat sini ada 1pc yg ada tenet…

so kalau staff kat department ni nak guna,

then guna la pc tu..

memandangkan pc tu ramai sgt pengguna dia..

aku bg nama pc tu, pc bohsia tua..

hahahah


(nnt aku bg tau kenapa aku bg nama mcm tu)


Monday, October 13, 2008

kain batik kain pelikat..

*benda ni aku type semalam..disebabkan susah nak guna tenet..
so paham2 je la ye...


Semenjak dua menjak ni..
Seronok betul perut aku ni..
Asik diberi layanan istimewa je..
Xpe2…aku kasi chance smp ujung bulan je..(ye ke?)
Lepas tu, sendiri mau igt la kan..
Hahhaa..

Ha…arini pulak kat opis ada jamuan raya..
Meriah rasanya..
Sbbnya 1 floor gabung semua..
So mcm2 makanan ada la kan…

akanan yg berat2 semua sponsor oleh setiap department..
walaupon makanan dah agak byk,
tp di galakkan stiap orang bwk la kuih2 raya ke apa..
utk memeriahkan lagi majlis kot kan..

ikutkan hati, aku mmg takmo bawak apa2..
ye la, kat uma aku mana ada kuih raya kan..
tp setelah di nasihatkan oleh mak..
aku terpaksa jgk bawak something…

memandangkan kek batik mudah n cepat utk dibuat..
so aku buat la kek batik ari ahad aritu..
lagipon benda2 semua da ada..
Cuma nak buat je..

So pg td aku bawak la g ofis..
Then dlm pkl 10 cenggitu, aku bukak aa bekas kek tu
Tgk mcm lembik je..
Ishh nak kene letak peti ais rupenya..
Camne je kan..

disebabkan dia dah takcantik,
Aku bukak je bg budak2 department ni makan..
Malu aku nak bawak g jamuan tu..
Ye la..selalunya org akan tgk cantik baru makan..
Kalau tak cantik sure tak laku kan..

haa...ni la ghuperrnya kek tu..
buruk tp sedap..
ahahaha..tp bkn aku yg ckp..
dorang yg ckp.
nasib baik habis..

Wednesday, October 8, 2008

lontong!

*aku byk cite sbnrnya..
tp otak aku takle nak susun 1-1 cerita...
so buat masa ni aku type je apa yg aku teringat kat otak ni je la..
sorry la kalau agak pening...

haaaa!!!!
uma sesapa ada buat lontong??
aku teringin aa..
dr raya thn lepas lg dok ngidam..
tp smp skang tak dpt..
sgt kesian kan..

korang..korang..
ada sesapa yg bermurah hati nak masak lontong untuk aku tak??
aku bukannya apa..teringin sgt...
nak2nya kalau dpt mkn lontong selain mak aku masak...sure bes kan..
hahaha...(buruk perangai ni!)

ekceli aku kat cc.
mcm biasa la..
g anta adik tuition..
next week dia nak xm..
so bila abis xm..maknanya dia da tak tuition dah..
so bila tak tuition..maknanya aku da tak g cc lg malam2 camni..
so bila aku da tak g cc..maknanya lg jarang2 la aku online..
haaa padan muka kepada diri sendiri..

aku bkn tamo pasang tenet kat uma..
tp pc aku yg zaman jahiliyah tu da rosak..
nak repair mebi da tade sepepat..
so biar la dulu...biar smp bila pon aku tak tau..
xpon mebi aku biarkan smp ada org hadiahkan aku apple notebook sempena beday aritu ke..
hahahaha..terima je la apa pon kan..

kat opis..
aku still takde kawan yg bole ajak sembang or g makan sesama tu semua..
aku still menglonelykan diri..
takpe la..nnt mati pon sorang2 kan..(sedapkan hati sendiri ok!)
ha...tp smlm time lunch tu aku g pusing2 kat g.e.m (great eastern mall)
skali tejumpa schoolmate aku..
cayalah!ada kawan jgk akhirnya..
walaupon tak seofis..tp sebuilding..
so kira ok la kot kan..
tp tu la..dia pulak menunggu masa nak meletop pulak....
takpe2..panjang lagi masa kot kan..ada rezki tak kemana..

Monday, October 6, 2008

malamhari pertama

huhuh...

berjaya jgk aku meneruskan hidup arini kat tmpt baru tu..
okla...not so bad..
but still takde kawan lagi n byk benda nak kene belajar...

haaaa mmg sah!kat opis tu, pc aku takde intenet..cuma bole men outloook je..syabas niesa!
nak buat camne kan...kene la terima...


ekceli byk benda nak cite..
tp mcm letih sgt la pulak..
nnt ada masa lagi..updet len aa
saja je mengada2 ni...


papepon, aku saja je nk letak gmbr aku yg pg td..
ye la...aku tau sure ada yg rindu kat aku kan..
so kepada sesapa yg rindu aku..
sila save gambar ni n buatlah wallpaper yer..:)
hahahah...


Sunday, October 5, 2008

gud luck!

yuhuuu...
aku kat cc ni..
saja je nak chek email sat..
maklom la..esokkan da nak start keje tmpt baru..
dgr kabar bite, tade intenet..
fuhhh matilah aku kan...

nak ikutkan kan...
sgt eksaited nak keje esok..
tp...tp...
takoot wehh..
ye la..4 tahun da aku teperuk kat opis puan boss..
so camne je..bole ke aku nak mensesuaikan diri kat tmpt baru tu nnt..

dlm kepala hotak aku ni dok pk..
ada ke org nak kawan ngn aku..
ada ke org nak ajak aku makan..
ada ke org nak sembang ngn aku..
arghhh..kalau dorang takmo ajak..
biar aku ajak sendiri la nnt..
aku kan tak reti malu...
huhu

okla..nak balik..
papepon, gudluck utk diri aku sendiri..
ehehhe..
esok kalau ada masa..
aku updet kisah ari pertama aku di tempat baru ye...

*kepada eli dan yan...aku rindu korang weehh!!!:((
*doa2 kan la kat sana ada intenet..bole aku selit2 utk mengonlinekan diri nnt..

Sunday, September 28, 2008

ketupat lemang

ehhh kejap je lagi nak raya...
pastu kejap je lagi nak bertambah umo aku...
yahooooo!!! selamat hari jadi raya aidilfitri...

sempena umo aku nak bertambah ni..
aku bg cuti public holiday kat seluruh rakyat malaysia...
bukannya apa...saja je nak bg korang2 raikan raya n beday aku tu secara hepi..
so harap2 korang enjoy la ekk..
tp jgn smp lupe diri plak..

okla...tade idea la..
papepon, aku mintak maaf zahir batin..
kalau ada salah silap tu maaf2 kan je la..


*ada sesapa nak anta ketupat palas kat uma aku tak?*

Thursday, September 25, 2008

seloka ari raya

Pantun 1

Makan roti tgh hari

Makan roti dgn kari

Lepas makan roti senang hati

Selamat hari raya

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pantun 2

Buah pisang buah betik

Makan betik atas tangga

Kalau ada masa yg senang

Mintak maaf zahir batin

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pantu 3

Kedai mamak ada efa

Efa dtg oder dalca

Kalau nmpak efa

Nnt pandu kereta jgn mcm macha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pantun 4

Baju raya 4 helai

Jgn luper duit raya…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ni, adik aku foward email..
mana ntah dia dpt pantun ni..
aku rasa mcm nak pukul je sapa buat pantun tu..
gile takde kene mengena kot kan..


mcm tau2 je..

ehh lampu kat ofis aku ni..
mcm tau2 je aku nak bla..
dr semalam asik kelip2 je..
ko sedih ek lampu...ilek aa...
kalau ko sedih, aku apa ntah lagi...

ha!!pc aku ni pon sama..
tetiba je arini mcm nak bukak pape pon lembap..
aduuuhhh..jgn aa gitu..
aku bukan nak mati ke apa..
cuma nak g membawa diri utk meneruskan kehidupan yg penuh pancaroba ni je..

kepada pc n lampu...
aku doakan lepas ni korang dpt kawan baru yg lagi bagus dr aku ek..
tp nnt korang doakan aku dpt pc n lampu yg best jgk nnt tau..
:)

Wednesday, September 24, 2008

cheese tart

ada sesapa bole tolong kemaskan barang2 aku yg perlu dibawak balik kat opis ni tak..?
ala...aku malas betul la skang ni...tolong la weii..
aku janji, sapa tolong kemas kan..
aku bg upah makan kuih raya..
serius, bukan tipu2 ni...

hurm, nak ikutkan hati malas da nak dtg ofis..
yela, benda2 yg patut disettelkan ngn puan boss semua da selesai..
cuma tunggu masa je untuk berambus..
tp dipk kan muka aku ni kurang cantik..
so aku rajinkan jugak dtg opis yg indah permai ni..
(kan org selalu ckp byk cntik muka ko xmo dtg..)

smlm aku call kaunter transnasional tanya pasal tiket..
haaaa seb baik ada kan..
so disebabkan tiket ada, takkisa la puan boss nak suh keje ke idak senin ni..
janji lepas tu aku bole jgk balik..

isnin tu nnt, tiket aku pkl 330..
kalau btul kene keje, aku mntk la kuar awal..
da namapon last day..takkan la puan boss nak berkira kot..
tp kalau tetiba puan bos kata xpayah keje da senin tu...
aku tetap akan balik ari isnin..sbbnya dlm kepala otak aku ni da tersusun mcm2 program..
heheheh..keje ke..program ke..papejelah kan..
jgn smp terlepas bus sudah..
mau sawan ba alip ba aku nnt kan..

weh baru aku tetiba terpk..
tahun ni uma aku takde kuih raya langsung..
memula aritu igtkan nak buat, (aku serius, bukan main2)
tp disebabkan ada masalah teknikal yg x dpt dielak tu yg kensel tu..
nak wat camne, kita merancang...
tuhan yg menentukan..
heheh...

so kepada sesaapa nak dtg raya uma aku nnt..
so sorry ye..no kuih raya..
tp kalau terasa nak makan kuih raya kat uma aku..bawak je bekal..
aku takkisa..outsite food allowed...
kalau nak bawak air n makanan lain skali pon bole..
ye la..kadang2 makan kat uma org ni lg sedap dr makan kat uma sendiri..
so jgn malu jgn segan ye nak dtg uma aku nnt..:)

*teringin nak makan kuih cheese tart...sedap wehh ...mana nak cari?*